Rusya: Esad iktidarda kalmalı

Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov "Suriye'nin cihatçıların eline geçmemesi için Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini" söyledi. "Suriye'nin parçalanması tüm bölge için felaket olur." diyen Peskov "Böyle bir durumda yeni mülteci akınları yaşanır ve Avrupa'da yeni terör saldırıları düzenlenir" diyerek Batı dünyasına uyarılarda bulundu.

Abone ol

Rusya: Cihatçıların gelmemesi için Esad iktidarda kalmalı.

Bu sözler Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sözcüsü Dimitri Peskov'a ait.

BBC Türkçe'nin haberine göre Peskov "Suriye'nin cihatçıların eline geçmemesi için Devlet Başkanı Beşar Esad'ın iktidarda kalması gerektiğini" söyledi.

Peskov "Sadece iki seçenek var. Şam'da ya Esad oturacak ya da Nusra. Ülkede siyasi çözümün sağlanması için Şam'da Esad oturmalı." ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Suriye'deki amacının teröristlerle savaşmak olduğunu belirten sözcü batı dünyasına uyarıda da bulundu. Peskov "Suriye hükümetinin düşmesi halinde yeni bir mülteci akını yaşanacağını ve Avrupa'da yeni terör saldırıları düzenleneceğini" savundu.

Kremlin sözcüsü "Bazı ülkeler Esad'dan kurtulmak için ateşle oynuyor ve teröristleri kullanıyor. Bazıları da fütursuzca Esad'ın gitmesi gerektiğini söylüyor. Şam düşer ve oraya teröristler yerleşirse siyasi çözüm olmaz. Suriye'deki krizin çözümü için uluslararası toplumun uzun bir süre ve çok çaba harcaması gerekiyor. Tüm Suriye toprakları kurtarılmalı. Ülkenin parçalanmaması için her şey yapılmalı. Aksi halde bu tüm bölge için felaket olur." ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Mursi'nin 20 yıl hapis cezası onaylandı Dünya İran'ın dini lideri Hamaney: ABD yenilmez değil Dünya Irak'ta basın mensuplarına 'Musul yasağı' Dünya IŞİD 3 koldan saldırdı! Dünya