Doğu Perinçek: Türkiye'yi, işçi sınıfıyla birlikte yöneteceğiz

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek en büyük işçi konfederasyonunu ziyaret etti. Türk İş'e gitti. Türk-İş temsilcisi Adnan Uyar, "Vatan Partisi'nin iktidara gelmesi bizim iktidara gelmemiz demektir" dedi. Uyar, "Doğu Perinçek hep bizim yanımızda oldu. Biz de bu yolda kendisini destekliyoruz" açıklaması yaptı.

Abone ol

Türk-İş İstanbul Bölge Temsilcisi Adnan Uyar: “Perinçek, yıllardır emek adına yapılan her mücadelede alanlardaydı. Vatan Partisi iktidara gelirse zaten biz iktidara gelmiş oluruz” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Dr. Doğu Perinçek Türk-İş İstanbul Bölge Temsilciliği'ni ziyaret etti. Doğu Perinçek'i, Türk-İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar ve konfederasyona bağlı Koop-İş, TOLEYİS, Belediye-İş, Demiryolu-İş, Türk Metal, BASS, Sağlık-İş, Teksif ile Tes-İş sendikalarının şube başkanları ve yöneticileri karşıladı.

Ziyaretten dolayı Perinçek’e teşekkürlerini sunan Bölge Temsilcisi Uyar, “Emeği temsil eden bir yeri ziyaret etmeniz bizim açımızdan mutluluk verici. Perinçek yıllardır emek adına yapılan her mücadelede alanlardaydı. Vatan Partisi iktidara gelirse zaten biz iktidara gelmiş oluruz” dedi.

Ziyarette Türk-İş'te bulunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Perinçek; Türk Telekom, Tekel, Seka, şeker fabrikaları direnişlerini, birlikte verdikleri mücadeleleri hatırladıklarını söyledi. Doğu Perinçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

İŞÇİ SINIFININ DÖNEMİ

“Cumhuriyetimizin ekonomisini, emeğimizi birlikte koruduk. Özelleştirme dayatmasına karşı birlikte büyük işler yaptık. O özelleştirmelerin sonuçlarını bugün yaşıyoruz. Türkiye'ye dayatılan o ekonomi Türkiye'yi batırdı. Dışardan borç alarak çevirme ekonomisinin bittiği yere geldik. Dışardan borç alarak artık Türkiye'nin çarkını döndürmek mümkün değil. Türkiye kaçınılmaz olarak üretecek. Dışardan dilenenlerin hükümeti dönemi bitti; bundan sonra üretenlerin, üreticilerin hükümeti, tabii en başta işçi sınıfımızın dönemi geldi. Türk-İş burada özel bir yeri olan bir kurumumuz. Türkiye'nin bütün emekçi sınıflarını temsil eden; vatanı ve emeği savunan bir kurumumuz. Onun için Türk-İş'in İstanbul Temsilciliği'nde bulunmak bizzat ayrı bir onur veriyor.

'BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ'

Önümüzde zor bir dönem var. Vatan Partisi bütün bu zorluklara göre programını yaptı. Bütün bu zorlukları göğüsleyecek planlı bir karma ekonomi, üretenlerin Türkiye'yi birlikte yönettiği bir milli hükümetle Türkiye'nin bu zorluklardan çıkmasını Vatan Partisi bir programla çıkmakla öngörmüş bulunuyor.

Bu zorlukları yenmede işçi sınıfımıza, Türk-İş'e Vatan Partisi'ne çok büyük görevler ve sorumluluklar düşmektedir.

Bir bakıma ben buraya Türk-İş'imize ve işçi sınıfımıza Türkiye'yi birlikte yöneteceğiz mesajı vermek için geldim. Zorlukları yalnız emekçilerin sırtına yüklenmesine izin vermeyeceğiz.

Ümitliyiz, güvenliyiz; işçi sınıfımıza, milletimize güveniyoruz. Dışardan Türkiye'ye dayatılan her türlü tertibi göğüsleyecek güce sahibiz. İşçi sınıfı sadece grevle, toplu sözleşmeye ilgilenmez; Türkiye'yi yönetecek sınıftır. Hem ekonomide hem güvenlikte bütün milleti birleştireceğimiz bir döneme giriyoruz. Milleti birleştirmede işçi sınıfımızın ve Türk-İş'in önemli bir yeri olacaktır. Türkiye önümüzdeki 10 yıla birleşen ve üreten bir Türkiye olarak girecektir. Atatürk'ün, cumhuriyetimizin temelleri üzerinde Türkiye'yi kuracağız ve geliştireceğiz.”

'PERİNÇEK HER ZAMAN YANIMIZDAYDI'

Perinçek'e ziyaretinden dolayı teşekkürlerini sunan Adnan Uyar, “Emeği temsil eden bir yeri ziyaret etmeniz bizim açımızdan mutluluk verici” diye konuştu. Perinçek'in yıllardır emek adına yapılan her mücadelede alanlarda olduğunu vurgulayan Uyar, şunları söyledi: “Yaptığımız her mücadelede yanımızdaydınız. Fakat toplumun en büyük özelliği önyargılardır. Bizim de sizlere karşı önyargılarımız vardı. Bunu samimi duygularla söylüyorum. Ancak adı gibi Vatan Partisi, davranılması gerektiği gibi davrandı. Sadece işçi ve emek adına kavga değil, ülkenin birlik ve bütünlüğü adına bir duruş sergiliyor olması bizi bir kat daha mutlu ediyor. Çünkü Türk-İş ailesi olarak her zaman her yerde şunu vurgulamışızdır: Biz önce ülkenin bölünmez bütünlüğü üzerinden hareketle, işçinin hakları ve menfaatlerini korumak ve kollamak adına mücadele eden bir kurumuz.

'DUYGUNUZ DUYGUMUZDUR'

Son dönemde ısrarla, inatla ülkeden yana koyduğunuz tavır bizim kalbimizde apayrı bir yer oluşturmuştur. Size samimi ve candan bakıyoruz. Bizim olmazsa olmazımız ülkemiz, bayrağımızdır. Bütün sıkıntılarımızın hepsi bir şekilde halledilir ama ülkemiz her şeyden öncedir. Yürüdüğünüz bu yolda sizi samimi şekilde destekliyoruz. Sizin alacağınız her mesafe bizi onurlandıracaktır. Duygunuzun duygumuz olduğunu hissediyoruz. Size sorunlarımızı ayrıca anlatmamıza gerek olduğunu zannetmiyorum, çünkü zaten siz bu sorunların içinde ve takipçisisiniz. Hatta bizimle beraber yaşıyorsunuz. Ben her şeyin sizin lehinize, ülke menfaatine, emek menfaatine olmasını temenni ediyorum.”

“Vatan Partisi'nin önceliğinin ne olduğunu bu dönemde bir kez daha gördük. Ülke birliğine katkı sağladığınız için teşekkür ediyoruz” diyen Uyar, “Vatan Partisi iktidara geldiği zaman zaten biz iktidara gelmiş oluruz” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Fikret Akfırat: Kandil Harekatı İran ve Irak ile yapılıyor Gündem Kobani'de boğulacaklar Gündem Nuri Kurtcebe tahliye edildi Gündem Kumpas-Der: Sorumuza Vatan Partisi dışında cevap yok Gündem