Mardin Nusaybin'de patlama: 1'i yüzbaşı 2 şehit, 5 asker yaralı!

MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin terk ettikleri binaya tuzakladıkları patlayıcının infilak etmesi sonucu jandarma yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuç İbrahim Etöz şehit oldu, 5 asker yaralandı.

Abone ol

Olay, ilçe merkezinde PKK'lı teröristlerden temizlenen mahallelerdeki evlerde yapılan arama sırasında meydana geldi.

Teröristlerin önceden binaya yerleştirdikleri patlayıcı, güvenlik güçleri arama yaparken infilak etti.

Meydana gelen göçükte yaralanan 7 asker Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yaralı askerlerden Jandarma Yüzbaşı Halil Özdemir ile Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Etöz doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

Diğer yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.

TSK'DAN AÇIKLAMA

TSK'dan konuyla ilgili yapılan açıklamada şunlar denildi:

"27 Şubat 2016 Pazar günü saat 14.00 sularında, Mardin ili Nusaybin ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında içinde yedi kahraman silah arkadaşımızın bulunduğu bir bina, teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcıların patlatılması neticesinde çökmüştür. Çöken binadan beş kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, iki kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

ulusalkanal.com.tr

Beratcan Karakütük’ün katil zanlısı Gaziosmanpaşa’da yakalandı Gündem Vasıf Çoban yazdı: Ölmek üzere olan bir vaizin son arzusu Gündem Tekel binası yıkılıyor, yerine AVM yapılacak Gündem İlber Ortaylı: Büyük iddia sahibi çapsız kadrolar Türkiye'yi terörden uzak tutamaz Gündem