Kaçakların mezarı Akdeniz

Akdeniz, evlerini, yurtlarını bırakıp geleceklerini Avrupa'da arayan kaçakların mezarı oldu. Uluslararası Göç Örgütü'nün rakamlarına göre bu yıl Akdeniz üzerinden Avrupa'ya geçerken boğularak hayatını kaybeden kaçakların sayısı 2 bini aştı.

Abone ol

Akdeniz'in derin suları can pazarı yaşanıyor. Hemen hemen her gün onlarca kaçak Akdeniz üzerinden Avrupa'ya yola çıkıyor. Ancak hayallerine ulaşamadan Akdeniz'in sularında hayatlarını kaybediyor.

İtalyan'ın bugün Akdeniz'de gerçekleştirdiği operasyonlarda 450 kaçak boğulmak üzereyeken kurtarıldı. Dünde Sicilya Kanalı'nda 671 göçmen denizden çıkarıldı. Kuratarılan Afrikalı kaçakların 48'i çocuk, 108'i de kadın.

Afrika kıyılarından yola çıkan göçmenlerin güzergahı Sicilya Kanalı. Tehlike ve hergün yaşanan onlarca ölüme rağmen kaçaklar bu yolu kullanmaktan vazgeçmiyor. Sığınmacıların çoğu İtalya ya da Yunanistan'a gidiyor.

Uluslararası Göç Örgütü'nun rakmalarına göre yıl başından bu yana Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşan göçmen sayısının 188 bine ulaştı. 2 bin sığınmacı ise boğularak yaşamını yitirdi. 2014 yılında bu yana toplam rakam 3 bin 279 oldu.

Sadece bir günde Yunanistan'ın Kos adasına ulaşana göçmen sayısı 600 olarak belirlendi.

Kaçakların mezarı Akdeniz paylaşan: ulusalkanalulusalkanal.com.tr

Sığınmacılar gönderilecek Dünya 'Katil Nine' dehşeti Dünya Kabil Havalimanı'nda büyük patlama Dünya ABD-İsrail gerginliği büyüyor Dünya