Bodrum'da skandal olay!

Binlerce mülteci Akdeniz’de boğulurken Bodrum’da bir skandal ortaya çıktı. Fransa’nın Bodrum’daki Fahri Konsolosu Françoise Olcay'ın, mültecilere şişme bot ve can yeleği sattığı öğrenildi. Olcay görevinden alındı. Öte yandan mültecilerin göç yolu üzerindeki Macaristan sert tedbirleri uygulamaya koymaya hazırlanıyor.

Abone ol

Akdeniz binlerce göçmene mezar olurken Bodrum’da skandal bir olay yaşandı.

Fransa’nın Bodrum’daki Fahri Konsolosu Françoise Olcay’ın mültecilere şişme bot ve can yeleği sattığı ortaya çıktı. Olcay’ın bir Fransız televizyonunda gizli kamera le kaydedilen konuşmaları yayınlandı. Fahri konsolos botları mültecilere sattığını ve onları bir şekilde ölüme gönderdiğini itiraf etti.

Olcay, gizli kamera konuşmalarının yayınlanmasının ardından Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius tarafından görevinden alındı.

Öte yandan göçmenlere karşı katı tutumuyla bilinen Macaristan hükümeti sert tedbirler alıyor. Bu kapsamda sınırı yasadışı geçenler veya güvenlik güçlerine karşı gelenler tutuklanıp, 3 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek. Karar yarından itibaren yürürlüğe girecek.

İngiltere'de ise protestolar vardı. Londra’da “Mültecilerle Dayanışma” yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe, mülteci sorununda Avrupa ülkelerini duyarsız kalmakla suçlayan binlerce kişi katıldı.

ulusalkanal.com.tr

TSK: Misliyle karşılık verildi Gündem Oy pusulasında hangi parti kaçıncı sırada Gündem Polis aracının geçişi sırasında patlama Gündem Türkiye'yi Batı'ya şikâyet etmek! Gündem