Danıştay şemasının kumpas olduğu bir kez daha kanıtlandı

Danıştay suikastını Ergenekon davasıyla bağlamak için hazırlanan "Danıştay şeması"nın FETÖ kumpası olduğu bir kez daha kanıtlandı. Sahte şemayla ilgili ceza soruşturması başlatan Genelkurmay Askeri Savcılığı, şemanın Genelkurmay'da hazırlanmadığını belirtti. Sözde şemayı Ergenekon Mahkemesine gönderen Albay Muharrem Köse ve Yarbay Hüseyin Yıldırım'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını kaydeden askeri savcılık, dosya hakkında görevsizlik kararı verdi. Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen dosya, Danıştay saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturmayla birleştirildi.

Abone ol

FETÖ'nün Danıştay Cinayeti'ni Ergenekon davasına bağlamak için hazırladığı sahte "Danıştay şeması" ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Avukat Kemal Kerinçsiz'in talebi üzerine "Sahte şema" dosyasına ilişkin ceza sorşturması başlatan Genelkurmay Askeri savcılığı, kararını açıkladı.

Kararda Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek , Veli Küçük, Muzaffer Tekin, gibi onlarca ismin Danıştay cinayeti ile irtibatlı gösteren şemanın Genelkurmay tarafından hazırlanmadığı vurgulandı.

Genelkurmay Askeri savcılığı, sözde şemayı Ergenekon Mahkemesi'ne gönderen Albay Muharrem Köse ve Yarbay Hüseyin Yıldırım'ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını kaydetti.

Sahte şema dosyasıyla ilgili görevsizlik kararı veren Askeri savcılık, dosyayı Danıştay suikastini soruşturan Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderdi.

Ulusal Kanal'a konuşan Kemal Kerinçiz, askeri savcılığın verdiği kararı değerlendirdi.

Kerinçsiz, Ankara'da yürütülen soruşturmanın Danıştay suikastindeki FETÖ parmağını ortaya çıkaracağını belirtti.

15 Temmuz Amerikancı darbe girişimi sonrası başlatılan FETÖ operasyonlarını da değerlendiren Kemal Kerinçsiz, "FETÖ'ye karşı Türk mileti bir arada olmalıdır" dedi.

Haber: Deniz Adalı

Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

Nusret Senem: Bu plan Anayasa'nın 174. maddesine aykırı Gündem Yıldırım: Ne yaparsanız yapın Musul halkına dokunmayın Gündem TBMM'de bu hafta 'OHAL' görüşülecek Gündem Bahçeli'den Şemdinli açıklaması: Artık herkes aklını başına alsın Gündem