Açılımın faturası

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, PKK için eşi bulunmaz ortam olduğunu söyledi. AKP-Cemaat kavgasını değerlendiren Bayık, "Cemaat sonuç alabilmek için PKK'yı tarafsızlaştırmak istiyor" dedi.

Abone ol

PKK'nın dağ kadrosu yöneticilerinden Cemil Bayık, son siyasi ortamın PKK için bulunmaz fırsat olduğunu söyledi.

Cemil Bayık, "PKK için şu anda bulunmaz bir ortam var. Şu an Türkiye’de bir devlet krizi var. Hükümet krizi değil, devlet krizi var. Bir iktidar sorunu var. Türkiye bir NATO ülkesi. İktidar boşluğunu kaldıramaz Türkiye uzun süre." dedi.

Cemil Bayık, "Türkiye’de iktidar sorunu ortaya çıkınca CHP hemen Washington’a gitti, bazı görüşmeler yaptı. CHP gerçekten iktidar sorununu çözebilir mi? İktidara gelebilir mi? Bu tamamen PKK ile ilişkisine bağlıdır." diyerek CHP'ye politik mesajlar yolladı.

PKK'nın cemaate bakışı hakkında da bilgi veren Bayık, "PKK’yı AKP’den uzaklaştırmak onlar için destektir, savaşta başarılı olabilmeleri için. Fethullahçılar tabii ki PKK’yı desteklemez ama PKK’nın dengelerdeki belirleyici rolünü gördükleri için bu dengeyi kendilerine göre belirlemek istiyorlar. Onun için bu süreçte piyasaya sürerek güya PKK’yı tarafsızlaştırmak istiyor bu savaşta sonuç alabilmek için." şeklinde konuştu.

ulusalkanal.com.tr

Eski İsviçre Adalet Bakanı Blocher konuştu Gündem O'nu Halkbank savunacak Gündem Ersan Şen Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Cemaatleri öve öve bitiremedi Gündem