AKP bakın şimdi ne yapacak

Meclis yeni yıl mesaisine tutuklu vekil çalışmasıyla başlayacak. Anayasa Mahkemesi’nin Balbay kararının ardından BDP’li vekillerin tahliye edilmemesi hükümeti harekete geçirdi. Bu çerçevede, Anayasa’nın 83. maddesi veya CMK’da değişiklik için parti temsilcileri bir araya gelecek. 2 Ocak’taki buluşmaya MHP katılmayacak.

Abone ol

AKP, Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay kararının ardından, yeniden gündeme gelen tutuklu vekiller ile ilgili harekete geçti.

Daha önce defalarca Meclis'e verilen önergelere red oyu kullanan AKP kurmayları, bu kez tutuklu vekiller sorunun çözülmesi için partilerden randevu istedi.

Meclis'in yeni yıldaki ilk mesaisinde, AKP CHP ve BDP kurmayları, Anayasa’nın dokunulmazlığı düzenleyen 83. Maddesinde veya CMK’da değişiklik formüllerini ele alacak.

Meclis Genel Kurulu'nun gündeminde ise, bütçe görüşmeleri nedeniyle ara verilen Tam Gün Yasası olacak. Tam gün yasasına Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık örgütleri karşı çıkıyor.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ise Cuma günü gazete ve televizyonların Ankara temsilcileri ve parlamento muhabirleri ile kahvaltıda bir araya gelecek.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan ne yapacak? Gündem O karar kaldırıldı! Gündem Eski bakan Metris Cezaevi'nde Gündem AKP'nin yeni yargılama planı Gündem