HDP'de çatlak büyüyor!

HDP'de Levent Tüzel çatlağı büyüyor. Altan Tan'ın "istifaya" çağırdığı Selahattin Demirtaş'ın "ittifak hukukuna aykırı davranmakla suçladığı Tüzel tepkilere yanıt verdi. Tüzel, "Bakanlık teklifi konusunda bizim görüşümüz sorulmadı. HDP'nin ittifak anlayışıyla bizimki farklı" dedi.

Abone ol

HDP'li Levent Tüzel'in AKP'nin seçim kabinesine bakanlık teklifini kabul etmemesiyle başlayan kriz büyüyor.

HDP milletvekili Altan Tan'ın istifa çağrısı ve Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın "ittifak hukukuna aykırı davrandı" suçlamasına Levent Tüzel'den yanıt gecikmedi.

EMEP kökenli HDP'li vekil Tüzel, Demirtaş'ın, seçim hükümetine katılma konusunda EMEP'in görüşünü alma ihtiyacı dahi duymadığını belirtti.

Tüzel, "HDP ile EMEP arasındaki seçim ittifakı, Demirtaş'ın söylediği gibi değil. O'nun ittifak tanımlamasıyla bizim anlayışımız başka" diye konuştu.

Tüzel ayrıca, partisinin HDP ile 1 Kasım seçimlerini değerlendirmek için bir araya geleceğini ve bu görüşmede "istifa" ve "ittifak" konuları dahil, her şeyin konuşulacağını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Büyük operasyon başladı! Tüm giriş ve çıkışlar kapatıldı! Gündem AKP'den Gül'e davet Gündem Kılıçdaroğlu, Perinçek görüşmesine ilişkin konuştu Gündem TSK, PKK'nın dört ayaklı planını altüst etti! İşte öldürülen terörist sayısı Gündem