Turizm sezonu ne zaman açılır?

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un "turizm sezonu" açıklamalarını sektör temsilcileri ikna edici bulmadı. Turizmin canlanması için en erken Temmuz ayı başına işaret ediyor. Öte yandan, askıdaki turizm işçilerinin de esnek çalışma ödeneğinden faydalanabilecek olması olumlu karşılandı.

Abone ol

KOVİD 19 salgını önlemleri kapsamında uçak seferleri ve turizm faaliyetleri durdurulunca, sektörde bu yıl sezonun açılıp açılmayacağı konusunda endişe tırmandı. Kültür ve Turizm BakanıMehmet Nuri Ersoy, sezonun Mayıs ayında açılabileceğine ilişkin açıklama yaptı. TÜROFED yönetimi de bu öngörüyü destekledi.

Turizm pazarımızın en önemli alıcıları bu öngörüyü fazla iyimser olarak nitelendirdi. Rus turizm sektörü ve acente yöneticileri iki ülke arasında ki turizm hareketi için daha ileri bir tarih verdi.

Rus temsilciler her şeyin yolunda gitmesi halinde, sezon başlangıcının en iyi olasılıkla Temmuz ayı olacağı yönünde görüş paylaştı. Bir turizm sitesine yapılan değerlendirmede, uçuşların da ancak bu tarihten itibaren başlayabileceği belirtildi.

Bakan Ersoy, askıda ki personelin de esnek çalışma programından faydalanabileceğine ve asgari ücret desteğinin sene sonuna kadar uzatılmasına ilişkin açıklama yaptı. Bu gelişme çalışanların önemli bir kesimini rahatlattı. Üç ay süreyle ödeneğe hak kazanan turizm işçileri salgın önlemleri boyunca rahat nefes alabilecek.

Turizmin emek cephesi, düzenlemenin sezonluk işçileri de kapsayacak şekilde genişletilmesini ve 145 gün şartının kaldırılmasını talep ediyor.

ulusal.com.tr

Benzine zam geldi Ekonomi Kısa çalışma ödeneğine rekor başvuru Ekonomi Fitch’ten Türkiye açıklaması Ekonomi Merkez Bankası'ndan enerji fiyatları açıklaması Ekonomi