14 polis serbest bırakıldı

İstanbul merkezli F tipi operasyonunda mahkemeye sevk edilen 14 polis adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Sorgu hakimi, 14 polisi serbest bırakma gerekçesi olarak, dosyada somut delil ve emarelerin bulunmamasını gösterdi.

Abone ol

Emniyet içindeki F tipi polislere yönelik operasyon kapsamında tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen 14 polis adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında salı günü 13 ilde düzenlenen operasyonda 27 kişi gözaltına alınmıştı. 13 kişi emniyet ve savcılık ifadelerinin ardından serbest kalırken 14 polis tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk edilmişti.

"Görevi kötüye kullanma", "gizliliğin ihlali" ve "silahlı terör örgütüne üye olma" ile suçlanan 14 polisin Perşembe akşamı soruguya alındı. 14 polisi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimi Maksut Karakulak sorguladı.

Sorguların ardından 14 polis adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Sulh ceza hakimi gerekçe olarak somut delillerinin bulunmamasını gösterdi.

Eski İstanbul Mali Suçlar Şube Müdür Yardımcısı Yasin Topçu ve Başkomiser Mehmet Akif Üner'in de aralarında bulunduğu 14 polis adliye çıkışında açıklama yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Sokak ortasında korkunç cinayet Yurt Çöp konteynerinde kimyasal madde alarmı Yurt Evinin bahçesinde ölü bulundu Yurt TIR devrildi, şeker pancarları yola saçıldı Yurt