Bakan Çavuşoğlu'ndan IŞİD açıklaması

Ankara ile Washington arasındaki IŞİD’e operasyon konusundaki anlaşmazlık “karşılıklı söz düellosuna” dönüştü. Önce Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu “IŞİD karşıtı operasyonlara yönelik teknik müzakereler tamamlandı” dedi. ABD Çavuşoğlu’nun sözlerini 3 farklı kanaldan yalanladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde bir açıklama daha yapan Çavuşoğlu “Askeri imzalar atıldı, saat farkından dolayı bilgi oraya geç gitmiş olabilir” dedi

Abone ol

Türkiye ve ABD arasında PKK/PYD cepheleşmesi sürerken şimdi de IŞİD'e operasyon konusunda anlaşmazlık baş gösterdi. Ankara ve Washington’dan yapılan karşılıklı açıklamalar söz düellosuna dönüştü.

İlk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi. Çavuşoğlu, “IŞİD'e yönelik teknik müzakereler tamamlandı” dedi. Bu sözlere ABD’den ard arda üç farklı yalanlama geldi.

İlk açıklamayı Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptı. Ernst "Şu anda iki ülke arasındaki herhangi bir anlaşmayı teyit edemem" dedi. Earnest IŞİD konusunda istişarelere devam edildiğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de görüşmelerin henüz tamamlanmadığını söyledi. Açıklama yapan bir diğer isim ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Elissa Smith oldu. Smith, teknik müzakerelerin sürdüğünü belirtti.

ABD cephesinden gelen bu açıklamalar Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na soruldu.

KKTC Dışişleri Bakanı Emine Çolak ile ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, imzaların atıldığını açıkladı.

Çavuşoğlu, ABD'den yapılan açıklamaların saat farkından kaynaklanmış olabileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Eş durumu tayininde önemli gelişme Gündem Ak Saray'da kritik görüşme başladı Gündem PKK'dan uluslararası yola bombalı saldırı Gündem Talimat verildi komandolar gidiyor Gündem