AB Yolsuzluk Ofisi Frontex'e soruşturma başlattı

Avrupa Birliği, kendisine bağlı Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex hakkında soruşturma başlattı. Frontex'e yönelik suçlamalar, Adalar Denizi'nde göçmenlerin geri itilmesi ile taciz ve görevi kötüye kullanmak olarak kaydedildi. Frontex'in göçmenlere yönelik insanlık dışı müdahalesi, uluslararası medyada geniş yer bulmuş, Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı da o görüntüleri an be an paylaşmıştı.

Abone ol

Avrupa Birliği, Adalar Denizi'nde göçmenleri ölüme sürükleyen Frontex hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturmayı, AB'nin yolsuzlukla mücadele ofisi açtı. Hem ofisten hem de Frontex'ten yapılan açıklamalarda, soruşturma başlatıldığı doğrulandı.

Frontex'e yöneltilen suçlamalar ise, Adalar Denizi'nde göçmenlerin geri itilmesi ile taciz ve görevi kötüye kullanmak.

Avrupa Birliği'nin Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex'in göçmenlere yaptığı sert ve insanlık dışı müdahaleler uluslararası medyaya yansımıştı.

Yunanistan karasularında bulunan göçmenler Yunanistan ve Frontex ortaklığında, acımasızca Türk karasularına itilmiş, göçmenler, ölümle burun buruna getirilmişti.

Alman Der Spiegel dergisinin araştırmasında da, Yunan sınır muhafızlarının mültecileri Yunanistan'a ulaşmamaları için açık denize geri ittikleri ve Frontex'in de uluslararası hukuka aykırı bu operasyonlarda yer aldığı ifade edilmişti.

Frontex Direktörü Fabrice Leggeri ise kurumunun Yunanistan'ın göçmenleri açık denize geri itmesine destek verdiği yönündeki iddiaları reddetmişti.

Çin, salgını 12 şubattan önce kontrol altına almak istiyor Dünya Washington'da acil durum ilan edildi Dünya AB'den İran'a vazgeç çağrısı Dünya Kırgızistan'ın yeni Cumhurbaşkanı Sadır Caparov oldu Dünya