Beşar Esad'ın danışmanından Türkiye açıklaması

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Suriye Devlet Televizyonu'na konuştu... Türkiye-Suriye ilişkilerini değerlendiren Şaban, bir çeşit yumuşama ortamı olduğunu belirtti.

Abone ol

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın danışmanı Buseyna Şaban, Suriye Devlet Televizyonu'na önemli açıklamalar yaptı. Politik tablonun Suriye'nin lehine olduğunu söyleyen Şaban, Türkiye - Suriye ilişkileri ile ilgili konuştu.

"Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad görüşecek mi?" sorususunu yanıtlayan Şaban, "Suriye Devleti'nin takipçisi olduğu ilkelere sıkı sıkıya inanmak, bulutları dağıtıyor. Suriye Devleti'nin akan kanı durduracak ve bu savaşa son verecek stratejileri var" diyerek yanıt verdi. "Bir çeşit yumuşama ortamı" olduğunu söyleyen Şaban, görüşme konusunda Suriye devletiyle bir buluşma konusunda, temas olmadığını söyledi.

Haseke'de PKK/PYD ile Suriye Ordusu arasındaki çatışmaları da değerlendiren Şaban, ayrılıkçı projelerin Suriye'de kaybetmeye mahkum olduğunu ifade etti. Milyonlarca Kürdün bölücü projeleri reddettiğini ve bütünüyle, bölünmeye karşı olduğunu söyledi.

Şaban, Türkiye - Suriye ilişkileri ve Halep'te devam eden savaşla ilgili de kritik açıklamalar yaptı.Esad'ın danışmanı, "Suriye, Rusya, Irak ve İran ilkelerine bağlı, Siyonizm'e direnen ülkeler. Planlayacakları her ne olursa, ülkelerinin ve halklarının çıkarına olacaktır." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, G20 zirvesi sırasında, "özellikle Halep konusunda Rusya ile birlikte çalışıyoruz" demişti.

ulusalkanal.com.tr

ABD'den Türkiye'nin sınırlarını IŞİD'den temizlemesine dair açıklama Dünya Rus Dışişleri: Artık bir kahramanımız var, bunu unutmayacağız Dünya Ermenistan Başbakanı istifa etti Dünya Lavrov ve Kerry Cenevre'de bir araya gelecek Dünya