İpek Koza'ya kayyum kararı

F tipi örgüte finans sağlamakla suçlanan Koza İpek grubu kayyuma devredildi. 22 şirketin yönetimine yeni atamalar yapıldı. Akın İpek kayyum kararına tepki gösterdi.

Abone ol

‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne finans sağlamakla suçlanan Koza İpek Grubu’na bağlı tüm şirketlere kayyum atandı.

Kayyum atanması, Emniyet ve Savcılığın belirlediği 3 kişilik bilirkişi heyetinin rapor sonrasında gündeme geldi. Raporda, holdinge bağlı şirketlerde usulsüzlük yapıldığı, bunun için "Şirinler Köyü" yönteminin kullanıldığı saptandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı bu rapora dayanarak kayyum atanması talebinde bulundu. Talep yazısında, şirketlerin himmet adı altında toplanan paraları altın üretiminden kazanmış gibi gösterdiği, kara para aklayarak F Tipi terör örgütüne aktardığı vurgulandı.

Karar gereği 22 şirketin yönetim kurumları değiştirilerek 26 ayrı kayyum atandı.

Koza İpek Holding ve maden-enerji şirketlerine, Özen Pala, Arif Yalçın, Mustafa Akçil, Hayrullah Dağıstan, Mustafa Şimşek, Hamza Yanık, Ali Yazlı Cahit Demiral, Yasin Kalem atandı.

Basın şirketlerinin yönetimine Ali Rıza Esmen, Çetin Altay, Hüdai Bal, Fatih İcin, Bilal Koyuncu, Ümit Önal getirildi.

Diğer şirketlerin yönetimlerine Ali Yazlı, Hayrettin Bıyıklıoğlu, Kemal Yıldır, Yusuf Atmaca, Şahin Dağlı, Özen Pala, Kemal Yıldır, Hasan Ölçer, Mehmet Tunçel, Mehmet Üzer, Nevzat Demiröz, Hikmet Keleş, Yasin Kalem, Hamza Yanık ve Arif Yalçın atandı.

Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek, kayyum kararına tepki gösterdi.

İpek, "Allah yolumuzu açtı, şirket bu noktaya kadar geldi. Böyle bir şirketin başına kayyum atamakla şirketin içini boşaltacaklar" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlker Yücel ‘Türkiye’yi bombalar savaş başlatırız’ tapeleriyle ilgili ifadeye çağrıldı Gündem Kılıçdaroğlu: Sosyal dokumuz bozulabilir Gündem Davutoğlu'ndan Dilek Doğan açıklaması Gündem CHP ve HDP kol kola: Savaşa karşı bir araya geleceğiz Gündem