CHP Genel Sekreteri Sındır'dan 'Böke' açıklaması

CHP Genel Sekreteri Sındır, Selin Sayek Böke'nin partideki görevlerinden istifasına ilişkin, "Diliyorum bireyseldir, farklı bir yapılanmanın bir adımı, aşaması olarak ortaya konmamıştır." dedi.

Abone ol

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke'nin istifasının tek taraflı bir müessese olduğunu anımsattı.

CHP'nin tüm örgütleri ve Genel Başkanı ile halk oylaması sürecinden başarılı çıktığını savunan Sındır, şu değerlendirmede bulundu:

"Böke'nin verdiği karara bir anlam veremedim. 16 Nisan sonrası esas üzüldüğümüz, parti Genel Başkanımızın, bu süreçte demokrasiye sahip çıkan tüm 'Hayır' bloğunun hakketmediği birtakım oyunlar ve emeller, bu bloğu belki de yıpratmak veya dağıtmak isteyen kesimlerin ekmeğine yağ sürür gibi bir çaba partimize ve ülkemizin geleceğine ciddi bir yara ve darbe yaşatmıştır. Böke'nin, bu süreçten etkilenerek bunun dışına çıkma talebi üzüntü verici."

Böke'nin, 16 Nisan sonrası sürece yönelik bir eleştiri yaptığını anlatan Sındır, "Diliyorum bireyseldir, farklı bir yapılanmanın bir adımı, aşaması olarak ortaya konmamıştır. Bu kararın arkasından ne gelir onu bilemem." dedi.

CHP Sağlar'ı disipline sevk etti Gündem FETÖ'den aranan eski komutan kolinin içinden çıktı Gündem İstanbul Ahırkapı’da Hıdırellez coşkusu Gündem 'Türk ordusu İdlib'e girecek' iddiasına açıklama geldi Gündem