300 bin kişi yürek ağızda bekliyor! Özel güvenlik kalkıyor mu?

Abone ol

300 bin kişiyürek ağızda bekliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "özel güvenlik kalkmalı" açıklaması sektör çalışanlarını tedirgin etti. Kamuda 180 bin, toplamda ise 300 bin görevliyi işsizlik korkusu sardı.

"Özellikle şu anda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 180 bin arkadaşımız tedirgin"

"Özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımızın günah keçisi yapılmayıp, bu konunun temeline inip, yasada bir düzenleme yapılması gerekiyor. Yasayla destekleme yapılması, yasal düzenleme gerekiyor"

Teröristlerin Çağlayan Adliyesi'ne giriş yaparak savcı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit etmesiyle geldiler gündeme. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "özel güvenlik kalkmalı" sözlerine çalışanlar tepkili. "Zaten bir çok sorunumuz var, önce onlar çözülmeli" diyorlar.

"Güvenlik görevlilerinin maaşı çok düşük, iş garantileri yok, emeklilikleri yok, işlerinin dışında da çalıştırılıyorlar. Sosyal hakları yok. Öncelikle bu sorunlar giderilmeli düye düşünüyorum"

Özel güvenlik tamamen kaldırılırsa bundan 1 milyonu aşkın kişi etkilenecek. Halihazırda 300 bin güvenlik görevlisi var. Ancak bir de, sertifika alan ve güvenlik görevlisi olmak için sırada bekleyenler var.

"Kamuda çalışan 180 bin güvenlik görevlisi arkadaşımız var. Sektörde şu anda 1,5 milyonun üzerinde özel güvenlik sertifikası alan ve 800 bin kişsi bunu kimliğe dönüştürmüş ve 300-350 bin kişisi çalışmakta"

HABER: HATİCE KARA - ŞENGÜL DERİN

ulusalkanal.com.tr

Saldırıya uğrayan otobüs şoförü ilk kez görüntülendi Gündem HDP'nin milletvekili adaylarını Apo belirliyor Gündem Yarın son gün! Gündem Selam'dan MİT TIR'larına: 24 asker gözaltında, 10 kişi aranıyor Gündem