Halep'te mahallelerde kontrol tamamen sağland

Halep'te tahliyelerin ardından muhaliflerin boşalttığı mahallelerde kontrol tamamen sağlandı. Bölgeden tahliye edilenlerin de güvenli bölgelere sevki başladı. Tahliye edilenler İdlib kentine gönderiliyor. Ateşkesle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan 3 dilde mesaj paylaştı. Erdoğan, "Ateşkes masumlar için belki de son umuttur" dedi.

Abone ol

Halep'te tahliyelerin ardından Suriye ordusu muhaliflerin boşalttığı mahallelerde kontrolü tamamen sağladı.

Rusya'nın Suriye'deki izleme merkezi, ordusunun Halep'in doğusunda operasyonları tamamladığını duyurdu.

RİA Novosti'ye bilgi veren bir kaynak da "Suriye ordusunun Halep'i tamamen kontrol ettiğini söyleyebiliriz. Farklı bölgelerde militanları temizleme işleme devam ediyor" dedi.

Bölgeden tahliye edilenlerin güvenli bölgelere sevki de başladı. Tahliye edilenler İdlib kentine gönderiliyor.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Daimi Temsilcisi Aleksey Borodavkin, Haleplilere insani yardım konusunda Birleşmiş Milletler'in insani örgütlerinden profesyonel eylem beklediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, resmi Twitter hesabından Halep'teki ateşkesle ilgili 3 dilde mesaj paylaştı. Erdoğan, "Türkiye'nin yoğun çabalarıyla Halep'te varılan ateşkesin ve tahliyelerin devamı, Halep'teki masumlar için belki de son umuttur" diye yazdı.

İngilizce, Arapça ve Türkçe paylaşılan Twitlerde, "Halep'teki ateşkes, masumlar için belki de son umuttur" ifadelerine yer verildi.

Halep'teki ateşkesle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Alman mevkidaşı Frank-Walter Steinmeier ile telefon görüşmesi yaptı.

Görüşmede, Halep'teki son durum ele alındı.

ulusalkanal.com.tr

Papua Yeni Gine'de 8 büyüklüğünde deprem Dünya Çin donanması, ABD'ye ait insansız denizaltı aracına el koydu Dünya İşte Halep'teki yalan ve gerçek görüntüler Dünya Kerry'den Halep suçlaması Dünya