İşte Salih Müslim'in başkent ziyaretinin perde arkası

Salih Müslim'in gizli Ankara ziyaretinin perde arkası basına "pazarlık" olarak yansıdı. Ankara PYD'den, Kobane kantonunda geri adım atmasını, Esad yönetimi ile teması kesmesini istedi. Müslim de karşılığında silah istedi. Ziyaretin ardından Barzani Vakfının TIR'ları Türkiye üzerinden Aynel Arap'a ulaştırıldı.

Abone ol

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin Başkanı Salih Müslim Ankara'daydı. Dışişleri Bakanlığı ve MİT yetkilileri ile görüştü.

Müslim'in gizli başkent ziyareti, basına "pazarlık" olarak yansıdı. Ankara, Müslim'den Kobane Kantonu'ndan geri adım atmasını, Suriye yönetimi ile temasını kesmesini ve ÖSO ile işbirliği yapmasını istedi.

Kanton talebinin perde arkasından açılım süreci çıktı. PYD’den Kandil’den ziyade İmralı’dan gelen mesajlara önem vermesi talep edildi. Hükümetin, sürecin olumsuz etkilenmesini istemediği belirtildi.

Ankara'nın bu talepleri karşısında, PYD Türkiye'den silah yardımı istedi. Ancak bu konuda, Türk Ordusu'nun net itirazları ve Ankara'nın çekinceleri var. Hukuki ve siyasi olarak PKK'nın Suriye koluna silah verilmesi mümkün değil. Ankara'nın bu durumda teklifi ise örtülü yardım oldu.

Devletin kurumları arasında görüş farklılıkları olduğu ve Ankara'daki pazarlıklarda tam mutabakat sağlanamadığı iddia edildi.

Ankara, "insani yardım konusunda devredeyiz" dedi, Aynel Arap ile birlikte sınır hattında öncelikli olarak üç güvenli bölge oluşturarak sivilleri koruma altına alınabileceği mesajını verdi.

Müslim'in ziyareti sonrası Aynel Arap'a yardım koridoru açıldı. Barzani Yardım Vakfı'nın gönderdiği temel ihtiyaç malzemeleri, gıdaların bulunduğu yardım TIR'ları da Habur'dan geçirerek Mürşitpınar Sınır Kapısı'sına oradan da Aynel Arap'a gönderildi.

ulusalkanal.com.tr

Öcalan ablasının cenazesine gidecek mi? Gündem 49 rehineye karşılık ne verildi Gündem Skandal! 246 milyon lira buhar oldu! Gündem Yüz binlerce öğretmene bayram şoku! Gündem