Erdoğan duyurdu! Sağlıkta yeni düzenleme kapıda

Sağlık Bakanlığı Üniversitesi ve Tıp Fakültesi kurulacak. Eğitim ve Araştırma hastanasindeki hekimler akademik ünvan alabilecek. İşte yapılmak istenen düzenlemeni perde arkası...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sağlık alanındaki yeni girişimleri duyurdu.

İstanbul'da "Sağlık Bilimleri Üniversitesi" adıyla yeni bir devlet üniversitesi kurulacak. Mütevelli heyeti başkanı Sağlık Bakanı olacak. Özetle bir Sağlık Bakanlığı Üniversitesi ve Tıp Fakültesi kurulacak.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı tıp fakülteleri bir çatı altında toplanacak. Kurumun başkanı da Sağlık Bakanı olacak. Hükümet üniversitelerin imkanlarını kullanabilecek.

Sağlıkta yapılmak istenen düzenlemeleri Ulusal Kanal'a değerlendiren Prof. Dr. Özdemir Atan, "Tıp ve bilimde özerklik yok edilmek isteniyor" görüşünde.

Prof. Aktan, tasarının yasalaşması ile Tıp Fakülteleri'ne siyasi iktidar baskısı artacak, özerk yapıdan uzaklaşılacak. Dahası bilim, iktidarının izin verdiği ölçüde yapılabilecek.

Planlanan değişiklikte Sağlık Bakanlığı'na bağlı Araştırma ve Eğitim hastanesindeki hekimlere akademik ünvan vermeyi de içeriyor.

Böylece Sağlık Bakanlığı hastaneleri tıp fakültelerinin rolüne soyunacak. Türkiye'deki tüm eğitim araştırma hastaneleri bir gecede Tıp Fakültesi Hastanesine dönüşmüş olacak.

Sayısal olarak Prof. ünvanında bir artış yaşanacak. Ancak bu sayısal artısın niteliğe yansıması konusunda kaygılar var.

ulusalkanal.com.tr

KCK Eş Genel Başkanı’ndan Öcalan ve HDP'ye sert eleştiri Gündem İşte ''Ak Saray''ın maliyeti Gündem "Yargı töhmet altında" Gündem ''Artık neşter vurulmalı'' Gündem