Rus havayolu şirketi: Uçağımız teknik arıza nedeniyle düşmedi

Mısır'da düşen Rus yolcu uçağına saldırı mı yapıldı? Kogalımavia Havayolları Genel Müdürü'nün açıklaması akıllara bu soruyu getirdi. Yetkili, uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatası nedeniyle düşmüş olmasının imkansız olduğunu belirtti.

Abone ol

Mısır'da 224 yolcu ve mürettebatın hayatını kaybettiği yolcu uçağı kazası hakkında yeni bir açıklama geldi.

Açıklama Rus uçağın bağlı olduğu Kogalımavia Havayolları Genel Müdürü adına yapıldı. "Uçağın teknik bir arıza ya da pilot hatası nedeniyle düşmüş olmasının imkansız olduğu" belirtildi.

Daha önce uçağın IŞİD tarafından düşürüldüğü ileri sürülmüş ancak Rusya'dan bu iddiaya anında yalanlama gelmişti. Söz konusu yetkili ise benzer iddiayı gündeme getirdi. Uçağın "dış bir etken" nedeniyle düştüğüne inandıklarını kaydetti.

Açıklamada ayrıca mürettebatın uçuş sırasında herhangi bir sorun bildiriminde bulunmadığına da dikkat çekildi.

Bununla birlikte uçağın kuyruk bölümünün önceden zarar gördüğü ancak Saint Petersburg uçuşu öncesinde gerekli onarımdan geçirildiği belirtildi.

100 kişilik Rus ekip de enkaz bölgesinde, yaklaşık 20 kilometreye yayılan bir alanda çalışmalarını sürdürüyor.

ulusalkanal.com.tr

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den düşen Rus uçağı ile ilgili açıklama Dünya Fransızların yüzde 72'si 'Esad kalsın' diyor Dünya Rus yolcu uçağının karakutuları bulundu Dünya Amerika, Suriye’ye ilk defa asker göndermeye hazırlanıyor Dünya