Aziz Kocaoğlu dahil 129 kişi beraat etti

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun 'örgüt lideri' sıfatıyla yargılandığı davada toplam 129 sanık için beraat kararı çıktı. Kocaoğlu, "Karar sonrası yaptığı açıklama da bu iddianame bizim şeref vesikamızdır" dedi.

Abone ol

İzmir Büyükşehir davasında beş yılın ardından sona gelindi. 129 sanığa beraat kararı verildi.

Davada 128 sanık örgüt üyesi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise örgüt lideri olarak 397 yıl hapis istemiyle yargılanıyordu.

2011 yılının ilk günlerinde başlayan dava da mahkeme heyeti delillerin hukuka aykırı olduğu gerekçesiyle tüm sanıklar için beraat kararı verdi.

Karar Adliye çıkışında bekleyen yurttaşlar tarafından büyük sevinçle karşılandı.

Mahkeme çıkışında açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu dava sürecini değerlendirdi.

"Ne yapıldığı, neler yapıldığı savcı tarafından tek tek ele anmış ve yasaya uygun olmayan, ahlak dışı hiçbir işimizin olmadığı tekrar teşhir edilmiştir...Benim anladığım ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tüm çalışanlarının anladığı bir düstur var: Çalmamak, çaldırmamak ve çalışmak. Çalmamaya, çaldırmamaya ve çalışmaya devam edeceğiz. Allah bir daha tüm namuslu insanları böyle sıkıntılı zamanlar yaşatmasın."

HABER: BELMA YÜCEL

KAMERA: AKIN KARA

ulusalkanal.com.tr

ÖSO ve Suriye ordusu çatıştı Gündem Başkentte “naylon fatura“ operasyonu Gündem Erdoğan'ın Başdanışmanı: Putin'e Suriye'de verdiği destek için minnettarız Gündem İsmet Özçelik yazdı: Kahramandı, 'darbeci hain' oldu! Gündem