Türkiye'nin ihracatı geçen yılın gerisinde kaldı

Türkiye'nin ihracatı geçen yılın gerisinde kaldı. İhracat geçen yıla göre yüzde 5,8 azaldı. Koronavirüs sonrası başlayan ticaret ise verileri geçen aya göre artırdı.

Abone ol

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan temmuz ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Kovid-19 salgınının ihracattaki etkisi verilere yansıdı.

İhracat geçen yılın gerisinde kaldı. Kovid-19 salgınının etkisiyle 2019 Temmuz ayına göre 2020'de düşüş yüzde 5,8 oldu.

Öte yandan normalleşme süreciyle toparlanma başladı. Temmuzda ihracat bir önceki aya göre yüzde 11,5 artışla 15 milyar 12 milyon dolar oldu.

Pekcan, "Pandemi döneminin tüm olumsuzluklarına rağmen Türkiye, güvenilir ve istikrarlı bir tedarikçi ülke olduğunu kanıtlamaktadır" dedi.

Salgın sonrası ana ihraç sektörlerindeki artış trendinin zirvesinde yüzde 10,1 ile otomotiv yer aldı. Onu hazır giyim ve tekstil izledi.

Ana ihracat pazarlarındaki normalleşmeyle beraber AB’ye ihracatın bir önceki aya göre yüzde 12,8 arttı. Temmuzda en çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Almanya, İngiltere ve ABD oldu.

ulusal.com.tr

Ticaret Bakanı Pekcan: 15 milyar dolar oldu Ekonomi Enflasyon rakamları açıklandı Ekonomi OYAK yatırımları sürüyor Ekonomi TEDAŞ 22 bin abonenin borcunu taksitlendirecek Ekonomi