Bir mülteci ailenin hikayesi

AKP’nin kamuda araç tasarrufuna yönelik vaadi lafta kaldı. AKP'nin 2016 bütçe taslağına göre; Cumhurbaşkanlığı’na 32, Başbakanlığa da 9 binek otomobil alınacak. Otomobiller için ayrılan kaynak ise milyonlarca lira.

Abone ol

AKP’nin iktidar olması durumunda uygulayacağı 2016 bütçe taslağı makam araçlarında tasarrufunun değil, saltanatının süreceğini gösterdi.

2016'da hangi kuruma ne kadar araç alınacağının yer aldığı taslağa göre; Cumhurbaşkanlığı’na 32'si binek olmak üzere toplam 50 araç alınacak. Başbakanlığa da 9’u güvenlik önlemli olmak üzere, 19 binek otomobil alınması öngörüldü.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanlığı’na alınacak araçlardan 2’si “güvenlik önlemli binek otomobil” olacak. Araçların cinsi ve fiyatları ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği tarafından belirlenecek. Cumhurbaşkanlığı’na gelecek yıl bütçeden ayrılan kaynak toplamı ise 434 milyon 96 bin lira.

Yeni alınacak kamu araçları bununla da sınırlı değil. Diyanet İşleri Başkanlığı’na 5 binek otomobil, 5 minibüs, Hazine Müşteşarlığı’na 20 binek otomobil, Milli Savunma Bakanlığı’na 67 araç alınacak. İçişleri Bakanlığı’na valilik makam hizmetlerinde kullanılmak üzere 6 güvenlik önlemli binek otomobil, makam arabası olarak da 131 binek otomobil alınacak.

ulusalkanal.com.tr

Saat karmaşası kurbanı oldu Dünya Hz. Hüseyin ve 72 yareni İran’ın başkenti Tahran’da düzenlenen törenlerle anıldı Dünya Yıllar sonra gelen itiraf Dünya Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov: Anlaştık Dünya