Fetullah Gülen adına tehditte bulunan AKP'li bakan belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin'in "Fetullah Gülen'in selamı ile Müsteşar olmamam için beni tehdit etti" dediği kişinin eski bakan Suat Kılıç olduğu belirtildi. Dönemin Gençlik ve Spor Bakanı olan Kılıç'ın, bürokrat olarak göreve getirdiği birçok ismin de 15 Temmuz sonrası FETÖ'den ihraç edildiği tespit edildi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Trabzon'da katıldığı bir konferansta "2013 yılında bir bakan bana, 'Fethullah Hoca'nın selamı var. Tayyip Bey seni Milli Eğitim Bakanlığına Müsteşar olarak alacak, seni uyarıyoruz. Gidersen, kabul edersen seni rezil edeceğiz, insan içine çıkamaz hale getireceğiz.' dedi" sözleriyle kendisini bir bakanın tehdit ettiğini açıklamıştı.

Yeni Şafak'ın haberine göre, müsteşarı tehdit eden kişi dönemin Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç. Habere göre Kılıç, 17-25 Aralık olayları sonrası görevden alındı.

Dershanelerin kapatılması döneminde MEB Müsteşarı olan Tekin, bu süreçte aktif rol alan isimlerdendi. Habere göre, Tekin'in u süreçte rol alması FETÖ'cüleri rahatsız etti.

Eski Bakan Suat Kılıç'ın bakanlıkta göreve getirdiği, Eğitim Kültür Genel Müdürü Abdülkadir Mahmutoğlu ve Gençlik Genel Müdürü Şevki Akkaya FETÖ'cü darbe girişimi sonrası çıkartılan OHAL Kararnameleriyle ihraç edildi. İhraç edilen isimler arasında Proje Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit, Proje Daire Başkanı Hüseyin Demir ve Personel Daire Başkanı İsmail Oral da yer aldı.

Yine Kılıç'ın bakanlıkta göreve getirdiği Bilgi İşlem Daire Başkanı Türker Turan Yıldız da FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklandı.

Suat Kılıç'ın bakanlık yaptığı süreçte eğitim uzmanı olarak görev yapanların yüzde 95'inin de FETÖ'cü olduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Reina'daki terör saldırısını IŞİD üstlendi Gündem Bartın'da 19 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası: Yaralılar var Gündem Reina'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin otopsi işlemleri tamamlandı Gündem Reina'ya yapılan alçak saldırıdan son anda kurtulan garson o anlarını anlattı Gündem