Avrupa rahatsız

Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit etmeye çalışan Avrupalı yetkililer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kapıları açarız” sözlerinden rahatsız oldu. Almanya Başbakanı Merkel’in sözcüsü Demmer, “Tehdidin taraflara katkı sağlamayacağını” söylerken, AP Türkiye Raportörü Kati Piri de, “Göç ile ilgili anlaşmayı AB’ye katılım müzakerelerine bağlamak baştan yanlıştı” ifadesini kullandı. AB Komisyonu Başkanı Juncker ise “Avrupa’nın Türkiye'ye ders vermekten çekinmesi gerekiyor” dedi.

Abone ol

Avrupa Parlamentosu Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasına en sert yanıtı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verdi.

Erdoğan’ın bu çok sert sözleri Avrupalı yetkilileri rahatsız etti.

Mülteci sorununu coğrafyalarına taşımak istemeyen Avrupalılardan ilk tepki Almanya’dan geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sözcüsü Ulrike Demmer, "Tarafların yönelteceği tehditlerin fayda getirmeyeceğini" söyledi. Demmer, "Zorluklar var. Ama bunların üstesinden gelmemiz gerek" diye konuştu.

İkinci yanıt da Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri'den geldi. Türkiye karşıtı söylemleriyle tepki çeken Piri, sosyal medya hesabından, Erdoğan’a yanıt vermeye çalıştı. “Göç ile ilgili anlaşmayı AB’ye katılım müzakerelerine bağlamak baştan yanlıştı” ifadesini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından bir açıklama da Avrupa Birliği’nden geldi. AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Türkiye'nin 3 milyondan fazla sığınmacıya kapılarını açtığını belirti ve "Avrupa'nın bu konuda Türkiye'ye ders vermekten çekinmesini istiyorum" dedi.

ulusalkanal.com.tr

Benzinliği soydular Gündem Belediyelere yapılan operasyonlar sürüyor Gündem Numan Kurtulmuş: Şehirleri PYD/PKK'ya bırakmayacağız Gündem Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye kararı AKP’de çatlağa neden oldu Gündem