Kovid denetimleri sıkılaştırıldı: İki ilde 65 yaş üstüne kısıtlama geldi

Ülke genelinde Kovid-19 denetimleri yoğunlaştırıldı. Cuma günü yapılan denetimlerde, 585 kişi ve işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 105 şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım aracı ile taksi trafikten men edildi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı tarafından "Koronavirüs Salgını Denetimleri" konulu genelge kapsamında 6 Kasım'da ülke genelinde denetimler yapıldı. 12 bin 501 ekip, 42 bin 313 personel görev aldı.

Denetimlerde tedbirlere uymayan 585 kişi ve işletme hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 13 iş yeri ve 105 şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım aracı faliyetten men edildi.

6 bin 412 kişinin maske kuralına uymadığı, 12 kişinin ise Hayat Eve Sığar (HES) kodu olmadan seyahat ettiği belirlendi. Önlemlere aykırı davrananlara idari para cezası uygulandı.

Artan vaka sayısı Eskişehir'de endişeye neden oldu. HES uygulamasındaki risk haritasına göre kentin tamamı neredeyse "yüksek risk" anlamına gelen kırmızı ile kaplandı. 65 yaş ve üstündekilere 10 ila 16 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Gaziantep'tede 65 yaş üzerindekilerin hastalanma oranı arttı. Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yaptı. Gül, " 65 yaş üzeri hemşehrilerimizin hastalanma oranının önceki aya göre yükselişte olduğu tespit edilmiştir. Büyüklerimizin pazartesiden itibaren 10.00-16.00 saatleri haricinde dışarı çıkmaları yasaklanmıştır." dedi

Erdoğan ile Putin Karabağ'ı konuştu: ''Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından geri çekilmeli'' Gündem Kılıçdaroğlu'ndan Biden'e: ''Türkiye- ABD arasındaki dostluğun ve stratejik müttefiklik ilişkilerimizin güçlenmesini dilerim'' Gündem SON DAKİKA! Şuşa kenti Ermeni işgalinden kurtarıldı Gündem Tsunami sonrası yeni görüntüler ortaya çıktı Gündem