Koronavirüsün Türkiye’de geç görülmesinde sağlık sisteminin rolü ne?

Koronavirüsün Türkiye’de geç görülmesinde sağlık sisteminin rolü nedir? Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Profe. Dr. Pınar Okyay bu soruya Ulusal Kanal ekranından yanıt verdi. Okyay, Cumhuriyet döneminin bulaşıcı hastalıklarla ilgili başarılı örneklerini hatırlattı.

Abone ol

Çin 9 haftada koronavirüs salgınını durdurdu. Salgının merkez üssü Avrupa oldu. İtalya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkede ölü sayısı 2 bin 500’ün üzerine çıktı.

Bu ortamda Türkiye’de ise bir kişi yaşamını yitirdi. Coronavirüs Türkiye’de neden bu kadar geç ulaştı? Akıldaki bu soruya Halk Sağlığı Uzmanları Derneği Başkanı Profesör Doktor Pınar Okyay yanıt verdi.

Sağlık Bakanlığı’nın süreci iyi yönettiği belirten Prof. Dr. Okyay, Adnan Adıvar, Refik Saydam ve Nusret Fişek gibi Cumhuriyet değerlerinin önemine vurgu yaptı.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Pınar Okyay, son 15 yılda birinci basamak sağlık hizmetlerinde yaşanan eksikleri hatırlattı.

Halk Sağlığı uzmanı Prof. Okyay, bundan sonraki süreç için organizasyon problemleri uyarısında bulundu.

ulusal.com.tr

Favipiravir ilacı koronavirüsü tedavi mi ediyor? Favipiravir ilacı hakkında açıklama yapıldı mı? Sağlık Eczanelerde dikkat edilmesi gerekenler Sağlık Uzaktan eğitimde ilk dersi Bakan Ziya Selçuk verecek Sağlık YÖK Başkanı Saraç açıkladı! 23 Mart'ta başlayacak Sağlık