Ethem Sarısülük davası ertelendi

Ankara'daki Gezi eylemleri sırasında, polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük davasının 5'inci duruşması görüldü. Duruşmada, katil zanlısı polis memuru Ahmat Şahbaz'ın tutuklanması talebi reddedildi. Ethem Sarısülük'ün öldürüldüğü anın görüntüleri mahkeme salonunda izletildi.

Abone ol

Gezi eylemleri sırasında Ankara Kızılay’da polis kurşunuyla öldürülen Ethem Sarısülük davasının 5'inci duruşmasında, katil zanlısı polis memuru Ahmet Şahbaz’ın tutuklanması talebi reddedildi.

Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sabah saat 10.30'da başladı. 4'üncü duruşmada hakkında "duruşmaya getirilmesi" kararı verilen katil zanlısı Ahmet Şahbaz da mahkeme salonunda yerini aldı.

Berkin Elvan'ın ailesi ve Abdullah Cömert'in ağabeyi Zafer Cömert de Sarısülük ailesine destek vermek için adliyedeydi. Ethem Sarısülük'ün vurulduğu ve sanık Ahmet Şahbaz'ın "Çektim sıktım 3 tane" dediği anın görüntüleri Mahkeme Heyeti'ne izletildi. Oğlunun öldürüldüğü görüntüleri izleyen anne Sarısülük "o ayakların kırılsın katil" diye bağırdı.

Ahmet Şahbaz duruşmada sorulan tüm sorulara yanıt vermedi. Avukatlar, Ahmet Şahbaz'ın tutuklanmasını talep etti. Savcı ise "Kaçma ve delilleri karartma şüphesi yok" diyerek tutuksuz yargılamanın devamını istedi. Duruşmaya 5 dakika ara veren heyet, Şahbaz'ın tutuklanması talebini reddetti. Dava, 7 Temmuz'a ertelendi.

Heyetin kararının ardından salon karıştı. Sarısülük'ün yakınlarını ve seyirciler karara tepki gösterdi. Salonda, sloganlar atıldı.

Duruşmada alınan güvenlik önlemleriyse dikkat çekti. Duruşmanın görüldüğü salonda 50 jandarma hazır bekletildi. Adliye dışında ise jandarma ve polis etten duvar ördü.

ulusalkanal.com.tr

İşçiler o çağrıyı dinlemedi Gündem Profesörler de gözaltında Gündem 'Başbakan'ın sarfettiği söz çok tehlikeli' Gündem Muhalif Gündem