Ali İsmail Korkmaz davasında AYM'den ret

Anayasa Mahkemesi, Haziran şehidi Ali İsmail Korkmaz'ın ailesinin başvurusunu reddetti. Korkmaz ailesi, "davanın başka bir ile nakledilmesine" karşı Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. Karara, "İç hukuk yollarının tüketilmemiş olması" gerekçe gösterildi.

Abone ol

Anayasa Mahkemesi, Haziran şehidi Ali İsmail Korkmaz davasının Kayseri'ye nakline karşı yapılan başvuruyu reddetti.

Ali İsmail Korkmaz'ın babası Şahap Korkmaz, davanın Kayseri'ye nakledilmesinin ardından adil yargılamanın ihlali gerekçesiyle AYM'ye başvurdu.

AYM, baba Şahap Korkmaz'ın başvurusunu reddetti. Ret kararına, "iç hukuk yollarının tüketilmemiş olmasını" gerekçe gösterdi. Karar oy çokluğu ile alındı.

Anayasa Mahkemesi Üyesi Osman Paksüt, bu karara katılmayarak karşı oy kullandı. Paksüt, karşı oy gerekçesinde, soruşturma ve kovuşturma yürütülmesinin hak ihlaline yol açacağını vurguladı.

9 Eylül’de 8 sanık hakkında açılan kamu davası, Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin talebi üzerine Kayseri’ye nakledilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Faciada hayatını kaybeden işçiler işte bu şartlarda yaşıyordu Gündem Facianın ardından o firma internet sitesini kapattı! Gündem Asansör faciasıyla ilgili sıcak gelişme Gündem Bu sefer adres Üsküdar değil Çanakale! Gündem