Kıbrıs Vatandır Sempozyumu düzenlendi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki Kıbrıs Vatan'dır sempozyumu başladı. Sempozyumun açılış konuşmalarını KKTC Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve 26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ yaptı. Başbuğ, "Kıbrıs'ın çözümü için Atatürk'ün yaptığı gibi Millet, Meclis ve Ordu bir araya getirilmelidir." dedi

Abone ol

"Bize söz verenler şimdi yoklar." dedi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bağımsızlık mücadelesinin devam edeceğini söyledi.

Girne'deki Kıbrıs Vatan'dır sempozyumunun açılış konuşmasını KKTC Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş yaptı.

Denktaş'ın ardından kürsüye 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ çıktı. Önemli tespitler yaptı. "Kıbrıs'ta Federasyon planı ölmüştür " dedi.

Unutamadığı bir anısı vardı İlker Başbuğ'un. 20 Temmuz 1974'te TSK karargahında yaşananları anlattı, "Zafer kolay olmadı." dedi.

Kıbrıs'ta çözümü de anlattı Başbuğ. Atatürk'ü örnek gösterdi. Çözüm formülünü de Türk Milleti, Meclis ve Türk Ordusu'nun kenetlenmesi olarak açıkladı.

Ege'de işgal edilen adalar da vardı gündeminde eski Genelkurmay Başkanının. Kıbrıs için de Konfederasyon planı önerdi.

İlker Başbuğ'un ardından oturumlar başladı. Eski KKTC Dışişleri Bakanı Vedat Çelik'in yönettiği oturumun konuşmacıları, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan, TESUD Başkanı emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Emekli KKTC Türkiye Büyükelçisi Ahmet Zeki Bulunç, gazeteci-yazar Sabahattin İsmail oldu.

İkinci oturumda Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, Eski Dışişleri Bakanı Şükrü Sina Gürel ve eski Büyükelçi Rafet Akgünay konuştu.

Üçüncü ve son oturumda da Vedat Çelik ve Ergün Olgun anlattı Türkiye'nin milli davası Kıbrıs'ı.

HABER: DENİZ ADALI

KAMERA: ŞENGÜL DERİN

ulusal.com.tr

'Tek Teker Arif' Arif Razgatlıoğlu yaşamını yitirdi Gündem Dışişleri Bakanı'ndan flaş Reza Zarrab açıklaması Gündem Türkiye ve ABD'den karşılıklı hamleler Gündem TGB Genel Başkanı Cem Dikmen: KKTC'yi tüm dünya tanıyacak Gündem