Tank avcısı Kaplan TSK'ya teslim edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, "yeni nesil tank avcısı" denilen Kaplan adlı paletli tanksavar araçlara kavuşuyor. Seri üretimine başlanan Kaplan tanksavar araçlarının 6 tanesi Kara Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Abone ol

Türk ordusu "Kaplan" adı verilen yeni nesil paletli tanksavar araçlarla donatılıyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara unsurlarının ateş gücünü artıracak "yeni nesil tank avcılarının" ilk seri üretim teslimatı gerçekleştirildi.

Geçen yılın sonunda deneme üretimi yapılan 2 adet Kaplan Silah Taşıyıcı Araç orduya teslim edilirken, seri üretim döneminin ilk kafile teslimatında Kornet-E tanksavar kulesiyle donatılan 6 araç daha Kara Kuvvetleri Komutanlığının kullanımına sunuldu.

Projede, paletli ve tekerlekli olmak üzere 2 farklı araç kullanılıyor. Kaplan araç ailesinin en hafif üyesi olan Kaplan-10 paletli tip, Pars 4x4 aracı ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirildi. Araçların taşıdığı tanksavar kulelerinde Kornet-E ve ROKETSAN'ın OMTAS füzeleri kullanılacak.

Paletli tanksavar aracı Kaplan, ana muharebe tanklarıyla ortak hareket yeteneğine sahip, otomatik şanzımanlı, yeni nesil bir zırhlı muharebe aracı olarak tasarlandı. Araç, farklı alt sistemlerin entegre edilmesiyle her türlü görevi yerine getirebilen bir platform olarak tasarlandı.

Kaplan, dünya ordularındaki benzerleri arasında en moderni olmasının yanı sıra, mayın ve zırh korumasına sahip. Düşük ağırlığı sayesinde farklı görevlerde de kullanılabilen Kaplan ve Pars araçlarından toplam 260 adet üretileceK.

ULUSAL.COM.TR

Güvenlik görevlilerine saldırıya tepki Gündem Mehmetçik'ten milletine yardım eli Gündem İçişleri Bakanı Soylu'dan 65 ve yaş üstü vatandaşlara çağrı Gündem İçişleri Bakanlığı'ndan marketler ve toplu ulaşım için yeni genelge Gündem