Vatan Partisi Yüksekova mitingi saat 13.30'da başlayacak!

Vatan Partisi Adana’da miting için kazandığı meydan savaşından sonra Yüksekova’da birçok engeli aşarak miting yapacak. Perinçek, bugün saat 13.30’da Şehir Stadyumu’nda Hakkarililere seslenecek

Abone ol

Vatan Partisi bugün saat 13.30’da Yüksekova Yeni Şehir Stadyumu’nda Genel Başkan Doğu Perinçek’in konuşacağı bir miting yapacak. Miting, tarihi belli olduğu günden bu yana çeşitli engellerle karşılaştı. Önce kaymakamlık “Güvenliği sağlayamayız” diye mitingin yapılmamasını salık verdi. Daha sonra Vatan Partisi’nin itirazı üzerine valilik devreye girince Hakkari Valiliği ve Yüksekova Kaymakamlığı’ndan “Güvenliği sağlarız, mitingi yapın” şeklinde onay çıktı. Güvenlik konusu halledilince, uçaklardan engel çıktı. Birkaç gün Hakkari’ye uçak kaldırılmadı, Vatan Partisi’nin yaptığı charter (kiralama) anlaşmasına rağmen THY, “Havaalanına iniş izni verilmedi” gerekçesiyle anlaşmayı iptal etti. Vatan Partisi’nin açıklama talebi üzerine ise “Yüksekova’ya gidecek uçağın pilotlarının simülasyon eğitimi almadığı” belirtilerek izin verilmedi. Ancak Vatan Partisi, mitingden vazgeçmedi, bu kez tarifeli seferlere yöneldiler, birkaç grup halinde Hakkari’ye ulaştılar.

TÜM ENGELLER AŞILDI

Dün, aralarında Genel Sekreter Dr. Serhan Bolluk’un da bulunduğu Vatan Partisi ekibi Yüksekova’ya giderek miting için son hazırlıkları yaptı. Basın bürosundan yapılan açıklamada, “2 Haziran’da Yeni Şehir Stadyumu’nda gerçekleştirilecek olan büyük kucaklaşma için İstanbul’dan yola çıkan yurttaşlar da bugün Yüksekova’ya ulaştılar. Tüm engellemeleri boşa çıkararak bu büyük buluşmayı gerçekleştirecek olan Vatan Partililer, yarın (bugün) Yüksekova’dan tüm dünyaya kardeşlik mesajı verecekler” denildi.

ERDOĞAN 50 METRE GİREBİLMİŞTİ

Cumhurbaşkanı sıfatıyla AKP Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte “Açılış yapacağız” diye 26 Mayıs’ta Yüksekova’ya gelen Recep Tayyip Erdoğan, havalimanından dışarı çıkmamıştı. Uçaktan indikten sonra 50 metre ileride, devlet dairelerinden getirilen topluluğa konuşan Erdoğan, burada konuştuktan sonra aynı uçağa binerek geri dönmüştü. Erdoğan’ın konuşması sırasında Yüksekova’da PKK ve HDP’liler arbede çıkartmış, ilçeyi savaş alanına çevirmişlerdi.

'HAKKARİ'NİN DERDİNE DERMAN OLACAĞIZ'

Aydınlık’a konuşan Dr. Serhan Bolluk, şunları söyledi:

“Yarınki (bugün) mitingimiz için bir grup arkadaşla birlikte Yüksekova’dayız. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Yarın da Genel Başkanımız geliyor. Edirne-Hakkari kardeşlik köprüsünü kurmak ve Hakkarili yurttaşlarımızla kucaklaşmak için buradayız. ABD’nin büyük İsrail koridoruna karşı birlik ve kardeşlik koridoru kuruyoruz. Bu mitingi, hem ülkemizin, vatanımızın ve milletimizin birliğini sağlamak, hem de komşularımızla birleşmek için yapıyoruz. Hakkarili yurttaşlarımızın dertlerine derman olacağız, Üreten Türkiye, en çok buralı yurttaşlarımız için önem taşıyor. Bölgedeki yoğun işsizlik sorununu da ancak Vatan Partisi’nin ekonomi politikaları çözer.”

Yüksekova’da hazırlıkları yürüten 1. sıra milletvekili adayı Namık Ereli de bu mitingi birlik, kardeşlik ve barış için yaptıklarını söyledi. Ereli, “Batıyı ve doğuyu kucaklıyoruz, İzmirli kardeşlerimizle Kürt kardeşlerimizi kucaklıyoruz. Vatan barış istiyor. Biz beraberlik istiyoruz. Barış içinde beraber yaşam için buradayız. Analar ağlamasın istiyoruz” dedi.

Aslen Yüksekovalı olan Namık Ereli, Aydınlık’a şunları söyledi: “Yüksekova kardeşlik şehridir. Barış şehridir. Yarın halkımızla kucaklaşacağız. Biz bu vatanı Kürdüyle Türküyle, Alevisi Sünnisiyle birlikte kurduk. Çanakkale Savaşı’nda birlikte öldük, düşman işgalinden birlikte kurtardık. Biz Suriyeliyi de düşünüyoruz, İranlı, Iraklı kardeşlerimizi de düşünüyoruz. Ben Yüksekova’dan Ankara’yı da İstanbul’u da düşünüyorum. Aynı vatanda, Kürdü Türkü bir arada kardeşçe yaşayacağız. Ben barış çocuğuyum. Yüksekova barışın yeridir. Yüksekova, demokrasinin, kardeşliğin yeridir. Yüksekova misafirperverliğiyle, insanlığıyla, cömertliğiyle meşhurdur. Yüksekovalı olduğum için gururluyum. Analar artık ağlamasın. Biz Kürt-Türk demeden beraberlik, kardeşlik içinde yaşayacağız.”

Hakkarilileri 13:30’da yapacakları mitinge davet eden Ereli, “Bugün doğu ile batının birleştiği gündür. Özgürlük, kardeşlik, demokrasi isteyen herkesi bu mitinge davet ediyoruz.” diye konuştu ve “Ege’den Edirne’ye Ankara’ya” selamlarını sundu.

Aydınlık

Sayılı günler kaldı! İşte seçim günü yapmanız gerekenler Gündem Gezi'nin 2. yılında Kuğulu'da bir sergi Gündem AYM'nin kararına tepkiler artıyor Gündem Nihat Genç meydan okudu! Gündem