ASELSAN cinayetlerinde FETÖ izi

ASELSAN’da “Milli Tank” projesi üzerinde çalışırken şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden mühendis Hüseyin Başbilen dosyası yeniden açılıyor. Aile, cinayet delillerin FETÖ’cü polis, asker, yargı mensubu ve Adli Tıp uzmanları tarafından karartıldığını söyleyerek delilleri savcılığa sundu.

Abone ol

ASELSAN’’da “Milli Tank” projesi üzerinde çalışan, buna ilişkin sunumu yapmasına 1 gün kala şüpheli şekilde ölen mühendis Hüseyin Başbilen dosyası, ailenin başvurusuyla yeniden açılması gündeme geldi.

“Cinayet” şüphesiyle yürütülen soruşturma kapatılmıştı. Olayın peşini bırakmayan Başbilen ailesi, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından harekete geçti. Başbilen ailesi önemli bilgilere ulaştı ve bu delilleri Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundu. Dosyada delilleri karartan ve soruşturmayı kapatan FETÖ’cü polis, asker, yargı mensubu ve Adli Tıp uzmanlarının olduğu belirtildi. Başbilen ailesi, bu isimlerin tespit edilmesi ve yeniden soruşturma başlatılmasını istedi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dileçeyi kabul etti. Bu kabul ile birlikte kapatılan soruşturma dosyası yeni bir boyut kazandı.

Avukat Serhat Başbilen tarafından hazırlanan dilekçede, “Başbilen elim bir cinayete kurban gitmiştir. Milli tank projesine ilişkin çalışmaların yer aldığı flas bellek de bulunamamaktadır. FETÖ mensuplarının kurumlar içine sızmış oldukları, ASELSAN cinayetlerinin üzerinin kapatılmış ve delillerin karartılmış olduğu muhtemeldir” ifadelerine yer verdi.

ASELSAN'da çalışan 4 mühendis 2006-2007 yılları arasında 6 ay içinde şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Ölenlerden arasında en dikkat çeken isimlerden biri keskin nişancı tüfeği, F-16 ve Milli Tank gibi çok önemli projeler üzerinde çalışan mühendis Hüseyin Başbilen’di.

Başbilen, 4 Ağustos 2006’da boğazı ve bileği kesilmiş olarak aracının içinde ölü bulunmuştu. Önce “intihar” denildi. Ardından cinayet ihtimali ağırlık kazandı ve soruşturma açıldı. Ancak 8 savcının değiştiği soruşturma yıllar sonra takipsizlik kararıyla kapatıldı.

ulusalkanal.com.tr

Yüksekova'da bin 300 bina yıkıldı Gündem Gelin ve damat kabus dolu geceyi anlattı Gündem Başbakan Binali Yıldırım, açılış töreninde konuştu Gündem Siirt'te karakola ateş açıldı Gündem