ABD askerlerine Türkiye yasağı uzatıldı

Abone ol

ABD Savunma Bakanlığı tarafından konan, Amerikan Ordusu’nun Avrupa’daki tüm askeri ve sivil personeline yönelik Türkiye’ye seyahat yasağının süresi uzatıldı. Geçtiğimiz haftalarda ABD Silahlı Kuvvetleri Avrupa Komutası sosyal medya sayfasından yapılan duyuruya göre ABD Savunma Bakanlığı, Amerikan Ordusu’nun Avrupa’daki tüm askeri ve sivil personeline Türkiye’ye seyahatini 9 Kasım’a tarihine kadar yasaklamıştı.

Bu yasağın 20 Kasım’a kadar uzatıldığı öğrenildi. Karara Amerikan askerlerinin saldırı tehdidi altında oldukları iddiası gerekçe gösterildi.

Türkiye Cumhuriyeti ABD askeri için “artan derece tehlikeli ortam”

ABD Avrupa Komutanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada “Türkiye Cumhuriyeti’ndeki olağanüstü hassas tehdit ortamı gelişerek devam ediyor ve ABD Savunma Bakanlığı personeli, yapılanması ve üsleri için artan dolaysız ve dolaylı saldırı tehdidi teşkil ediyor” denildi.

Karara göre Avrupa’da bulunan sivil ve askeri personelin Türkiye’ye gayri resmi tüm ziyaretleri yasaklandı. Güvenlik gerekçesiyle getirilen yasak, özel ziyaret, gezi ve benzeri nedenlerin yanı sıra kara izinlerini de kapsıyor. Bu şekilde Türkiye’de bulunan Amerikan savaş gemisi personelinin karaya çıkması, subay iznine bağlandı.

ABD personeli İncirlik’ten ayrılıyor

Öte yandan halihazırda İncirlik’te bulunan personel için tanınan isteğe bağlı görevden ayrılma ve geri dönüş hakkının süresinin de uzatıldığı bildirildi. Bugüne kadar toplam 29 ordu mensubunun aileleriyle birlikte planlanan tarihten erken geri dönüş hakkından faydalandığı kaydedildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan askeri birlik komutanlarından John Walker bu kararın kolay alınmadığını ve kararın yoğun güvenlik endişesi sebebiyle alındığının altını çizdi. Walker birliğinde görev yapan personelin can güvenliğinin birincil öncelikleri olduğunu söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Teröristler Lazkiye’ye füze attı! Çok sayıda ölü ve yaralı var Dünya Facebook'a 'çerez' şoku Dünya Konya'da 'El-Nusra' operasyonu: Çok sayıda gözaltı var Dünya Rusya Başbakanı Medvedev'den önemli açıklama Dünya