ÜDS'de kopya soruşturması!

ÖSYM'nin 2010 yılındaki Üniversiteler arası Dil Sınavı’na ilişkin de kopya iddiaları araştırılıyor. Sınavdan önce "Kopya" ihbarı yapmış ancak işlem başlatılmamıştı. Şimdi ise sınavla ilgili soruşturma açıldı.

Abone ol

2010 KPSS soruşturmasına bir yenisi daha eklendi. ÖSYM'nin 2010'da yaptığı Üniversitelerarası Dil Sınavı için soruşturma açıkldı.

Dil sınavında kopya ihbarı sınavdan önce yapılmıştı. Sınavdan birkaç gün önce bir akademisyen ÖSYM yetkililerine giderek; “Ben bu sınava defalarca girdim ama başarılı olamadım. Bunun üzerine E.V. isminde bir tanıdığım bana cevap anahtarını 10 bin TL’ye satacağını söyledi.” dedi.

Akademisyen görüşmenin ses kayıdını da verdi. ÖSYM kopyadan süphelendiği iki kişinin sınavını iptal etti. Delilleri de dönemin KPSS soruşturmasını yürüten Cumhuriyet Savcısı Şadan Sakınan’a teslim etti. Ancak soruşturma yapılmadı.

ÖSYM, KPSS Savcısı Sakınan’ın yerine Yücel Erkmen’in gelmesiyle birlikte konuyu tekrar savcılığa taşıdı. Erkmen tarafından da 2010 yılındaki Üniversitelerarası Dil Sınavı'yla ilgili olarak dosya raftan tekrar indirilerek araştırma başlatıldı.

ulusalkanal.com.tr

Yunanistan'dan AB'ye teklif Gündem Bir asansör faciası daha! Gündem Kamera kayıtlarını sildiren polise de dava açıldı Gündem Balyoz davası ertelendi! Gündem