Azerbaycan milletvekili Hasanov Ulusal Kanal'a konuştu: "Ermenistan Nazi aklıyla hareket ediyor"

Eski Türk Konseyi Genel Sekreteri ve Azerbaycan Milletvekili Ramil Hasanov, cephe hattında ve gerisinde yaşananları Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Hasanov, savaş suçu işleyen Ermenistan'ın sivilleri hedef alan Nazi yöntemleriyle bölgede statükoyu korumaya çalıştığını söyledi. Rusya'nın arabulucuğuna itirazları olmadığını belirten Hasanov, Dağlık Karabağ sorunu müzakereleri ve sonrasında Türkiye'nin de olması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekili ve Eski Türk Konseyi Genel Sekreteri Ramil Hasanov, Bakü'de Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan'ın sorularını yanıtladı.

Ramil Hasanov, Azerbaycan ile Ermenistan arasında 10 Ekim’de ilan edilen ateşkesin, Erivan yönetimin saldırgan tutumu nedeniyle hayata geçirilemediğini söyledi.

Hasanov, Ermenistan’ın çatışma bölgelerinden uzaktaki Azerbaycan kentlerinde sivilleri hedef aldığına dikkati çekti. Nazi yöntemleriyle bölgede statükoyu korumaya çalıştığını söyledi.

Rusya'nın arabulucuğundan rahatsız olmadıklarını belirten Azerbaycan Milletvekili, Dağlık Karabağ sorunun çözümünde Minsk grubunun taraflı ve başarısız olduğunu belirtti.

Türkiye Azerbaycan Dostluk Grubu başkanvekili de olan Ramil Hasanov, İran ve Rusya liderlerinin açıklamalarını olumlu bulduklarını da söyledi. “Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü bir kez daha teyit etmiş oldular” dedi.

Hasanov, Dağlık Karabağ sorunun çözümünde, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in “Türkiye de masada olmalı” sözlerini hatırlattı. Türkiye’nin hem müzakere sürecinde hem de sonrasında bölgede oluşturulması muhtemel barış gücünde yer alması gerektiğini vurguladı.

YAKUP ASLAN/ AZERBAYCAN

ulusal.com.tr

Avrupa'da 2. dalga alarmı Dünya Lavrov: "Onlarla konuşmaktan vazgeçmeliyiz" Dünya Kazakistan, "Arma 8x8"i kullanma hazırlığında Dünya Beyaz Saray'dan Trump'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama Dünya