İsrail'de 9 Türk gözaltına alındı

9 Türk İsrail'de gözaltına alındı. 9 kişiden 7'si, sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderildi. İsrail Emniyet Teşkilatı,Star Gazetesi'nden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, TRT Haber'den Özden Ayvaz'ın da aralarında olduğu 7 kişi için "Hamas'la ilişkileri tespit edildi" açıklaması yaptı.

Abone ol

Türk Dışişleri, Mavi Marmara operasyonunun ardından ilişkileri normalleştirmek için İsrail'le gizli görüşmeler yürütürken bir başka kriz yaşandı.

Hükümete yakın Star gazetesinden Halime Kökçe, Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk ve TRT Haber'den Özden Ayvaz'ın da aralarında olduğu 9 kişi Kudüs'te gözaltına alındı.

Sadakataşı Derneği ile Kudüs'e giden 9 kişinin, İsrail istihbarat birimleri tarafından gözaltına alındığı belirtildi. 9 kişiden 7'si hakkında, sınır dışı kararı alındı ve 10 yıl süreyle ülkeye girişleri yasaklandı. 7 kişi gece saatlerinde Türkiye'ye döndü.

İsrail Güvenlik Servisi Şabak'tan yapılan açıklamada, gözaltına alınan kişilerin HAMAS ile ilişkilerinin tespit edildiği ve ülkeye girişlerinin tehlike arzedeceği belirtildi.

Sınır dışı kararı nedeniyle, İsrail maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrılarak, olayın kınandığı bildirildi.

ulusalkanal.com.tr

Fransa'da şok saldırı! Dünya ABD'de uçak düştü: Kurtulan olmadı Dünya Fotoğraf makinesi uçağa acil iniş yaptırdı! Dünya Atina diken üstünde Dünya