Kati Piri yine Türkiye'yi hedef aldı

Türkiye karşıtı çıkışlarıyla bilinen Avrupa Parlamantosu Türkiye raportörü Kati Piri yine Türkiye'yi hedef alan açıklamalara imza attı. HDP ve FETÖ'ye yönelik terör operasyonlarına karşı çıkan Piri, "Türkiye son dönemde attığı adımlarla Avrupa Birliği'ne kapısını kapatıyor" dedi. Piri, Türkiye ve AB'nin giderek birbirinden koptuğunu belirtti.

Abone ol

Terör örgütleri FETÖ ve PKK'yı meşru göstermeye çalışan Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu kabullenemeyen Avrupalı yetkililer arasında Türkiye raportörü Kati Piri de bulunuyor.

Avrupa Birliği'nin manipülatif ifadelerinin derecesi gün geçtikçe yükselirken, Kati Piri Türkiye'ye yönelik suçlayıcı tavrını sürdürdü. "Müzakereleri geçici dondurma" kararının çıkmasıyla birlikte yaşanacak sürece dair fikirlerini aktaran Piri, "Türkiye son dönemde attığı adımlarla Avrupa Birliği'ne kapısını kapatıyor" dedi.

Geçici dondurmanın siyasi bir mesaj olduğunu belirten Piri, "giderek birbirimizden koptuğumuza tanık olmak büyük hayal kırıklığı" ifadelerini kullandı.

Öte yandan Avrupa Parlamentosu’nun içinde PKK'nın terör örgütü olmadığını düşünenlerin olduğunun da altını çizen Kati Piri, "Bu grup, PKK’nın AB terör listesinden çıkmasını savunuyor. Ancak Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin çok büyük bir bölümü –ben de dahil– bunun doğru bir yol olmadığını düşünüyoruz" açıklamasını yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Siirt'te terör operasyonu Gündem Cinsel istismar teklifine İstanbul Barosu ve İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği'nden sert tepki Gündem Soma'da yine karar çıkmadı Gündem FETÖ üyesi akademisyen çift sınırı geçemeden yakalandı Gündem