Rahmi Turan: CHP, Vatan Partisi ile ittifak yapmalı

Abone ol

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, CHP'nin oylarını yükseltmesi için kendisine yakın gördüğü partilerle "seçim ittifakı" yapması gerektiğini yazdı.

Son yapılan anketlerde CHP'nin oylarında artış görülmediğini belirten Turan, "Vatan Partisi’nin üzerinde durmak lâzım… Bu parti, enerjik kadrosuyla, sağlam örgütüyle ve heyecanlı gençlik kuruluşuyla son derece dinamik bir yapıya sahiptir." ifadelerini kullandı.

Turan, Vatan Partisi “Seçim ittifakı” ile CHP’ye ekstra güç sağlayabileceğini kaydetti.

Turan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Türkiye, Erdoğan’ın “Başkan” olma hevesi uğruna gereksiz bir erken seçime sürüklendi!

Tarihimizde ilk defa bir Meclis, tek bir yasa çıkarmadan, tek bir iş yapmadan dağıldı. Çalışma süresi sadece 22 saat 23 dakika oldu!

Görünen o ki, önümüzde tek çözüm yolu var!

Birleşen Türkiye.

Artık birlik ve beraberliği sağlama zamanıdır.

Bu konuda en önemli görev CHP’ye düşüyor.

Meclis’te grubu olan partiler arasında en umut verici olan odur…

* * *

Anketlerde CHP’nin oyları eskisinden pek farklı görünmüyor. En iyi ihtimalle yüzde 26, yüzde 27 olabilir. Bu, yeterli değildir.

O halde ne yapmalı? Aklın yolunu izlemeli, kendisine yakın gördüğü partilerle “Seçim ittifakı” yapmalı. Başta Vatan Partisi… Sonra, Yurt Partisi, Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Liberal Parti, vs…

CHP, bu şekilde oylarını yüzde 30’un üzerine tırmandırabilirse, Türkiye’nin çehresi değişir. Barajı aşacak diğer partiyle (MHP) koalisyon kurup, Türkiye’yi kaosa sürükleyen AKP iktidarına son verebilir.

* * *

Özellikle Vatan Partisi’nin üzerinde durmak lâzım… Bu parti, enerjik kadrosuyla, sağlam örgütüyle ve heyecanlı gençlik kuruluşuyla son derece dinamik bir yapıya sahiptir.

Vatan Partisi “Seçim ittifakı” ile CHP’ye ekstra güç sağlayabilir.

Kılıçdaroğlu’nun bunu düşünmesinde büyük fayda görüyorum.

Aksi halde CHP yine yüzde 25, yüzde 27 bandında kalacak, değişen bir şey

olmayacak!

ulusalkanal.com.tr

İhsan Özkes neden "Hz. Muhammed kesinlikle Saray'a girerdi" yazdığını açıkladı Gündem Polis servisine bombalı saldırı: Yaralılar var Gündem İstanbul Otogarı trafiğe kapatılacak Gündem MHP'li Tuğrul Türkeş: Her şeyi açıklayacağım Gündem