Yüksekdağ, PKK'yı savundu

Almanya’nın Köln kentinde, Türkiye’nin hava operasyonlarının protesto edildiği yürüyüşe katılan HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ yine tepki çekecek açıklamalar yaptı. PKK'nın bir halk özgürlük hareketi olduğunu iddia eden Yüksekdağ, PKK eylemlerinin terör olmadığını savundu.

Abone ol

"Anlamayanlara anlamak istemeyenlere. Biz sırtımızı YPG’ye, YPJ’ye ve PYD’ye yaslıyoruz." sözleriyle şimşekleri üzerine çeken Figen Yüksekdağ bu kez Almanya'da konuştu.

HDP eş genel başkanı yine çok tartışılacak sözler sarf etti.

Almanya’nın Köln kentinde PKK yandaşları tarafından düzenlenen, Türkiye’nin hava operasyonlarının protesto edildiği yürüyüşe katıldı Yüksekdağ.

Almanya’nın Sesi’ne konuşan Yüksekdağ, "Türkiye’nin terör karşıtı operasyonlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna verdiği yanıtta Türkiye’yi suçladı, PKK'ya övgüler düzdü.

Yüksekda, "Türk hükümetinin yürüttüğü operasyonlar çok açık bir şekilde IŞİD’i değil Kürtleri hedef alıyor. Yaklaşık 3 yıldan beri Türkiye IŞİD’e destek veriyor." dedi.

Yüksekdağ "HDP’nin PKK ile bağı olduğu söyleniyor" sorusuna verdiği yanıtta ise akıl tutulması yaşatacak ifadeler kullandı. Yüksekdağ, "Bizim HDP olarak PKK ile bağımız yok. Belge konulması lazım ortaya, aksi takdirde çok saçma kalıyor iddialar... PKK bir halk özgürlük hareketidir. Aynı zamanda demokrasi ve eşitlik mücadelesi veren bir örgüttür. Bizler PKK’nın bu hedeflere ulaşma konusunda başvurduğu yöntemleri onaylamıyoruz. Ancak şunu da kabul etmeliyiz ki, uyguladığı program terör değildir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD, İngiltere Kraliçesi'ne suikast düzenleyeceği iddia edildi Gündem TRT vericilerine roketli saldırı! Gündem On bin kişi uğurladı Gündem HDP'den açıklama Gündem