Tahran'dan Arap dünyası açılımı

İran, Arap dünyası ile kültürel diyalog çabalarını artırıyor. Başkent Tahran’da yapılan "1. İran-Arap Dünyası Kültürel Diyalog Forumu Toplantısı"na Arap dünyasından çok sayıda akademisyen katıldı. Ulusal Kanal’a konuşan İslami ve Kültürel ilişkiler Kurumu genel sekreteri Mahmut Sıtkızade, toplantı ile bölge ülkeleri arasında birliği amaçladıklarını söyledi. Sıtkızade, kültürel diyalogla, siyasi ve ekonomik ilişkilerin öncüsü olduğuna dikkat çekti.

Abone ol

Arap dünyası ile ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan İran’ın düzenlediği 1. İran-Arap Dünyası Kültürel Diyalog Forumu başkent Tahran’da başladı.

İran ve Arap dünyası arasındaki kültürel ilişkilerinin ele alınacağı uluslarası toplantıya aralarında, Mısır, Irak, Suriye, Katar, Cezayir, Tunus, Lübnan’ında bulunduğu Arap ülkelerinden 85 akademisyen katıldı.

İran İslami ve Kültürel ilişkiler Kurumu tarafından düzenlenen sempozyumun açılış töreninde konuşan İran Fars Dili ve Edebiyatı Kurumu Başkanı Haddat Adil, modernite diye lanse edilen Batı sömürüsünün İslam dünyasına sızması ile Müslümanların birbirinden ayırdığını söyledi.

Ulusal Kanal’a konuşan, İran İslami ve Kültürel ilişkiler Kurumu genel sekreteri Mahmut Sıtkızade, düzenledikleri sempozyumun hedeflerini sıraladı.

HABER-KAMERA: YAKUP ASLAN

ulusalkanal.com.tr

'Kurallara uymayacaksan ülkeyi terk et' Dünya Özçekim yaparken hayatını kaybetti Dünya Avustralya'da hayatını kaybedenler için anma töreni düzenlendi Dünya Bulgaristan'daki sığınmacılar anlayış bekliyor Dünya