İnalcık Perşembe günü İstanbul’da defnedilecek

Hocaların hocası Tarih Profesörü Halil İnalcık 100 yaşında hayatını kaybetti. Dünyanın en büyük tarihçilerinden biri olarak gösterilen İnalcık, Çarşamba günü Ankara’da yapılacak merasimlerin ardından, Perşembe günü İstanbul’da toprağa verilecek.

Abone ol

Tarihçilerin Şeyhi Halil İnalcık. Gerek Türkiye gerek Dünya çapında yaptığı çalışmalarla Tarih biliminin efsanelerinden Prof. Dr. Halil İnalcık 100 yaşında aramızdan ayrıldı.

İnalcık, tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi’nde çoklu organ yetmezliği nedeniyle 25 Temmuz saat 19:10’da hayata gözlerini yumdu.

Hocaların hocası için Çarşamba günü ilk tören, mezun olduğu Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi’nde saat 10’da düzenlenecek.

İnalcık için ikinci tören ise yine aynı gün Bilkent Üniversite’nde Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde saat 11:30’da başlayacak. Törenin ardından cenaze namazı kılınacak.

Cenaze namazı öğle namazının ardından Bilkent Doğramacızade Camisi’nde kılınacak. Cenaze defnedilmek için İstanbul’a gönderilecek. İnalcık Perşembe günü İstanbul’da toprağa verilecek.

ulusalkanal.com.tr

FETÖ imamının kızı ve damadı Belçika'ya gitmeye çalışırken yakalandı Gündem Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan darbe açıklaması Gündem Düzce'de taksici esnafı, asker ve polisten yol ücreti almıyor Gündem Aydınlık, darbenin olması sonucunda hangi siyasilere görev verileceğini yazdı Gündem