Şırnaklılar PKK terörüne karşı yürüdü

PKK'yı yakacak isyan ateşi, Diyarbakır ateşi Şırnak’a sıçradı. Diyarbakır annelerinin yaktığı isyan ateşine destek veren Şırnaklı kadınlar, HDP İl Binası önünde her hafta eylem yapacak. İlk eylem, genç yaşlı yüzlerce kadının katılımıyla gerçekleşti. Ellerinde Türk bayraklarıyla kent sokaklarında terörü lanetleyen kadınlar, HDP binasının önünü “kahrolsun PKK” sloganlarıyla inletti.

Abone ol

Diyarbakır annelerinin açtığı yolda Şırnak’ta bir araya gelen kadınlar, teröre tepki yürüyüşü düzenledi, PKK’yı lanetledi.

Türkçe “Yeter Artık” anlamına gelen “Edi Bese” sloganıyla gerçekleşen yürüyüşe, şehit ve gazi aileleriyle PKK tarafından çocukları zorla dağa götürülen anneler katıldı.

Kadınlar, ellerinde Türk Bayraklarıyla kentin sokaklarında yürüdü. Yürüyüş boyunca "Şırnaklı kadınlar hesap soruyor", "Teröre geçit yok" yazılı dövizler ile dağa kaçırılan çocukların fotoğrafları taşındı. Kalabalık, HDP İl Binasına geldiğinde ise, yer gök “kahrolsun PKK” sloganlarıyla inledi.

Basın açıklamasında, terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP'nin en çok zararı bölge halkına verdiği vurgulandı. HDP yöneticilerine “Ey Hainler” diye seslenildi, “Anneler, kadınlar ve genç kızlar olarak teröre karşı safları sıklaştırıyoruz” denildi.

Eylemde, Diyarbakır annelerine de selam gönderildi.

PKK ve siyasi uzantısına karşı isyan başlatan Şırnaklı kadınlar, bundan sonra her hafta HDP il binası önünde eylem yapacak.

Eylem, alkışlar ve zılgıtlar eşliğinde sona erdi.

ulusal.com.tr

Kılıçdaroğlu'na Demirtaş tepkisi Gündem Türkiye'den Afrika'da diplomasi atağı Gündem TGB, Türk gençliğinin yaslandığı tarihsel birikimi anlattı Gündem MSB: Türkiye-Yunanistan askeri heyetleri arasındaki teknik toplantı tamamlandı Gündem