TYS 40 yaşında

Türkiye Yazarlar Sendikası kuruluşundan bu yana 40 yılı geride bıraktı. 40 yıl önce Demirtaş Ceyhun, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Nihat Behram gibi aydınların öncülüğünde kurulan sendika 40'ıncı yılında bir manifesto yayımladı. Manifestoda, yazarların sömürüsüz bir dünyadan taraf oldukları vurgulandı.

Abone ol

Demirtaş Ceyhun, Yaşar Kemal, Aziz Nesin, Turgut Uyar gibi Türkiye'nin önde gelen yazar ve şairlerinin öncülüğünde kurulan Türkiye Yazarlar Sendikası 40 yılı geride bıraktı.

Sendika 40. yılına bir manifesto yayınlayarak girdi. Manifesto Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen basın toplantısıyla ilan edildi. Manifestoyu TYS Genel Başkanı Mustafa Köz okudu.

Manifestoda AKP'nin 10 yıllık icraatlarına vurgu yapıldı, "karanlık bir dönemdeyiz" denildi.

Düşünce özgürlüğünün, gazeteci ve yazarların hapishane tehdidiyle sindirilmeye çalışıldılığı ifade edildi.

Yazarlar, baskılara karşı mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.

Manifestoya Ataol Behramoğlu, Bedri Baykam, Gülsen Tuncer, Levent Ülgen, Nihat Behram, Rıza Zelyut, Sadık Albayrak, Seyyit Nezir, Tarık Günersel'in de aralarında olduğu yazar ve sanatçılar imza attı.

ulusalkanal.com.tr

Ulusal Kanal 3-9 Şubat yayın akışı Medya Ulusal Kanal 27 Ocak- 2 Şubat yayın akışı Medya TRT'de deprem Medya Ulusal Kanal sosyal medyada tutulamıyor Medya