Yayın yasağına itiraz etti

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, IŞİD'in başkonsolosluk saldırısı ve Türk rehinelerle ilgili yayın yasağına itiraz etti. Cemiyet'in itiraz dilekçesinde Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yayın yasağı kararının, basın özgürlüğüne müdahale ve sansür olduğuna dikkat çekildi.

Abone ol

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, IŞİD'in Musul Başkansolosluğu'na yaptığı saldırı ve Türk rehinelerle ilgili yayın yasağına itiraz etti.

Cemiyet'in çıkardığı Bizim Gazete aracılığıyla yapılan itirazda, yayın yasağı kararının basın özgürlüğüne müdahale ve sansür olduğu vurgulandı.

Cemiyet, başkonsolosluğa baskın ve Türk vatandaşlarının rehin alınmasının tartışmasız haber niteliği olduğuna dikkat çekti. İtirazda, "Gazetecilik mesleği ile uğraşan herkes istisnasız bu olayları mesleğin doğası gereği haberleştirecektir" denildi.

İtirazda, terör örgütü IŞİD'in sosyal medyayı "ustalıkla" kullandığına dikkat çekildi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, "Bu yasakla birlikte kamuoyu sadece terör örgütünden gelen manipüle edilmiş haberlere ve vahşet görüntülerine mahkum edilmiş olacaktır" uyarısında bulundu.

Cemiyet, Reyhanlı patlaması, Suriye'ye savaş toplantısı, teröristlere silah taşıyan MİT TIR'ları ve yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili yayın yasaklarını hatırlattı. İtirazda, "Somut olayda kullanılan yasaklama kararı ölçülü olmaktan çıkmıştır" ifadeleri yer aldı.

Mahkemeye yapılan itirazda, asıl tehlikenin spekülasyona dayalı bilgiler olduğu vurgulandı.

ulusalkanal.com.tr

MHP'de şok karar! Gündem "Temel sağlam çatı çürük " Gündem İhsanoğlu'ndan ilk açıklama Gündem İhsanoğlu, kimin adayı? Gündem