Lavrov: Türkiye'de tüm dünyadan militanlar var

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'de Rusya'dan da olmak üzere tüm dünyadan militanların bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Başkent Moskova'da Katarlı mevkidaşı Halid El Atiyye ile görüşen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ikili görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'de dünyanın dört bir yanından gelmiş militanlar olduğunu ve bunların arasında Rusya'dan olanlarında bulunduğunu söyledi.

Katarlı mevkidaşı ile Suriye'deki gelişmeleri ele alan Lavrov, Suriyeli muhaliflerin ve uluslararası mücadele yürütülecek terör örgütlerinin listesi üzerinde henüz uzlaşma sağlanmadığını belirtti. Lavrov, Suriye hükümeti ile müzakere masasına oturacak muhalefet heyetinin belirlenmesi için Rusya ve Katar'ın katkı sunmaya hazır olduğunu ifade etti. Suriye'de diyalog başlatılması yönünde çeşitli ülkelerden gelen çağrıları desteklediklerini söyleyen Lavrov, şu ifadeleri kullandı: "Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın meşru olmadığı konusunda ısrarını sürdüren birçok partnerimizin aynı zamanda Suriyeli taraflar arasında diyalog kurulmasından yana olduğunu görüyoruz. Bu çok olumlu bir değişim. Bu yaklaşımı aktif şekilde destekliyoruz." (Sputnik)

Bosna Hersek'te hava kirliliği artıyor Dünya ABD'yi Wegen hortumu vurdu: 14 ölü Dünya Türkiye'yi savundu, partiden atıldı Dünya Rusya'dan kıtalararası balistik füze denemesi Dünya