Mustafa Tuna, kentte Melih Gökçek’in izlerini silmeye devam ediyor

Ankara Büyükşehir Belediyesinin yeni başkanı Mustafa Tuna, kentte Melih Gökçek’in izlerini silmeye devam ediyor. Tuna şimdi de Beştepe Sarayının karşısındaki yüksek binaları alçalttı, AŞTİ’de ücretsiz otopark süresini 50 dakikaya çıkardı.

Abone ol

Ankara’daki değişim sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen günlerde şehirlerin silüetini bozan yüksek binalara ilişkin rahatsızlığını dile getirmişti. Bu kapsamda Ankara'da traşlama işlemi başladı.

Talimat sonrası ise Ankara’da ilk çalışmalar Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısındaki rezidanslar da oldu. Bu binalarda önce bir kat, yeterli olmayınca iki kat alçaltıldı.

Ankara’daki değişiklikler alçaltılan katlarla sınırlı değil. Günde ortalama 150 bin kişiye hizmet veren Aşti’de ücretsiz otoparkın 25 dakikalık süresi uzatılarak, 50 dakikaya çıkarıldı.

Başkentte bir Gökçek klasiği olan ulaşım zammı da yeni başkan döneminde yapılmadı.

2018’de ulaşıma zam yapılmayan Başkentte yeni Başkan Tuna’nın talimatıyla bazı indirimlere de gidildi. Tek binişlik ulaşım kartlarının fiyatı da, 4 TL'den 3 TL'ye düşürüldü.

Tuna göreve geldikten sonra, daha önce yüksek maliyeti nedeniyle tartışmalara neden olan Dinazor heykelini kaldırmıştı. Havaalanı Yolu üzerinde bulunan dev futbolcu ve kaleci heykelleri de yoğun trafik gerekçe gösterilerek kaldırılmıştı.

HABER: HASRET KAYA

KAMERA: UĞUR MARANGOZ

ulusal.com.tr

Karabük'te uyuşturucu operasyonları Yurt Kastamonu'da evleri yanan aileye ulaşılamaması Yurt Edirne'de uyuşturucu operasyonu Yurt Ataşehir'deki gecekondu yangını Yurt