Akademisyenler milli eğitimin çöküşüne "dur" demek için Ankara’da bir araya geldi

"Milli eğitimin çöküşüne dur" diyen Akademisyenler "Cumhuriyetimizin 100'üncü Yılına Doğru Eğitimimiz” konulu çalıştayda bir araya geldi. Ankara’da düzenlenen etkinlikte lâik, bilimsel ve demokratik bir eğitim için Cumhuriyetin temel değerlerine geri dönülmesi gerektiği vurgulandı.

Abone ol

Eğitim sisteminin sorunları ve çözümleri Ankara’da düzenlenen "Cumhuriyetimizin 100. Yılına Doğru Eğitimimiz” konulu çalıştayda ele alındı. Akademisyenler, milli bir eğitim için Cumhuriyetin temel değerlerine geri dönülmesi çağrısında bulundu.

Çalıştay, Bilim ve Ütopya Kooperatifi, Çankaya Belediyesi, Ulusal Eğitim Derneği ve Tüm Öğretim Elemanları Derneği tarafından Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde düzenlendi.

Temel eğitim, üniversitelerin geleceği gibi gündemlerin konuşulduğu sempozyumun son oturumunda "Yeni Cumhuriyetin kültür devrimi" konusu tartışıldı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür bu oturumda "Milli demokratik devrimde üniversiteler" başlığını ele aldı.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semih Koray da Köy Enstitülerinin önemine dikkat çekti.

ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Keskinok ise Cumhuriyet döneminde halkın eğitimine yönelik görüşlerini anlattı.

ulusalkanal.com.tr

Çocuklarda el ayak ağız hastalığına dikkat Sağlık Dört dörtlük fiyasko Sağlık AÖF kayıt yenileme başladı Sağlık "Aziz Sancar’ın buluşu, kemoterapiyi ortadan kaldırabilir" Sağlık