Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 'Osman Kavala' tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Osman Kavala'nın 15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında tutuklanmasına tepki gösterdi. "Kavala'nın geziyi finanse ettiğine dair bir delil bulunamadı. Ama içerde." diyen Kılıçdaroğlu'nun gündeminde İdlib ve Libya'daki gelişmeler de vardı.

Abone ol

Kavala'ya desteğini yineledi. İdlib ve Libya üzerinden hükümete yüklendi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi. Osman Kavala'nın tutuklanmasına tepki gösterdi CHP lideri. Tutuklamaya ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Mahkeme beraat kararı veriyor. Cezaevi aracındayken Erdoğan konuşuyor. Dün onu beraat ettirmeye kalktılar diyor. Erdoğan yargıya göz dağı veriyor. Bu lafı eden adamda adalet duygusu yoktur. Hemen harekete geçildi cezaevi aracındayken tekrar götürüldü. Anayasa madde 138, hiçbir organ, makam yargı yetkisinin kullanılmasında hakim ve savcılara talimat gönderemez. Anayasa ise askıda." dedi.

Kılıçdaroğlu Kavala üzerinden Hakimler Savcılar Kurulu'nu sert sözlerle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Hakimler Savcılar Alçak Kurulu. HSK soruşturma kararı veriyor. Bütün bunlar ortada iken bu ülkede adalet var diyebilir miyiz? Hakimler Savcılar Kurulu mevcut yapısıyla tamamen siyasileşmiştir…" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'ın "Libya'da bi kaç tane şehidimiz var" sözlerine, "AKP'nin internet sitesine girdim. Oradaki konuşma metninde 'tane' sözcüğü çıkarılmış. Çünkü şehitler için 'tane' sözcüğünün kullanılmaması gerektiğini AKP'liler de biliyor. Şehitleri bir eşya gibi görmek insanlık ayıbıdır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin İdlib politikasını da "Saray'ın Ordusu" ifadeleriyle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusu Saray’ın ordusu değildir. Türkiye Cumhuriyeti devletini egemen güçlerin maşası haline getirmek kadar bu ülkeye yapılabilecek daha büyük bir hıyanet yoktur. Tek bir Mehmetçiğimizin tırnağı bütün bir Suriye’den daha değerlidir." diye konuştu.

ulusal.com.tr

Suç örgütü soruşturmasında 21 şüpheliye tutuklama kararı Gündem Erdoğan: Karabağ bizim de meselemizdir Gündem Diyarbakır ailelerine katılım devam ediyor Gündem Mehmetçik ağır kış koşullarında da görev başında Gündem